Παρασκευή 8 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στο ρυθμό του όλη η Ελλάδα

Θαρραλέα και με πολλές στάσεις συνεχίζει το ταξίδι της η γιορτή της νιότης, το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να καταλήξει στις 18, 19, 20 και 21 του Σεπτέμβρη, στις εκδηλώσεις κορύφωσής του στην Αθήνα, στο γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια. Η συζήτηση με τη νέα γενιά για την ανάγκη στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, αλλά και συναυλίες, χορός, ερασιτεχνική δημιουργία, αιτήματα, διεκδικήσεις και προτάσεις που δε βρίσκουν αλλού αυτή τη δυνατότητα, είναι στους στόχους των εκδηλώσεων αυτής της μεγάλης διοργάνωσης.

Τέτοιες εκδηλώσεις αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται:

  • Στα Χανιά το θέμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της υπαίθρου. Η αυλαία ανοίγει σήμερα, Παρασκευή, στο Καστέλι, στις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσουν την Κυριακή 10 του Αυγούστου στις Βουκολιές στις 8 μ.μ. και τη Δευτέρα 11 του Αυγούστου στα Παλιά Ρούματα, επίσης στις 8 το βράδυ
  • Την Κυριακή 10 του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, όπου θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Τετάρτη 13 του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Χαραμίδα Λουτρών, στο χώρο του κάμπινγκ, όπου θα μιλήσει, στις 8.30 το βράδυ, η Ελένη Μπέλλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού σήμερα»
  • Αύριο, Σάββατο 9 του Αυγούστου, θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση στα Φάρσαλα, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 9 το βράδυ, με θέμα: «Από τα αδιέξοδα της αγροτιάς στα δίχτυα του μισθοφορικού στρατού». Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Σκόκας, γραμματέας της ΝΟ Λάρισας. Εκδήλωση θα γίνει και στα Κρανιά Ελασσόνας, στην κεντρική πλατεία, στις 9 το βράδυ, με θέμα: «Θεσσαλονίκη, η επόμενη μέρα». Ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κούρτης, μέλος του ΝΓ Λάρισας.
Στη Ζάκυνθο

Το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» ξεδιπλώνει τα πανιά του και στη Ζάκυνθο, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 του Αυγούστου, στην πλατεία Σολωμού, στις 8.30 το βράδυ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

Το Σάββατο 9 του Αυγούστου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, σε διασκευή την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Παίζουν η Τότα και η Μελισσάνθη Κουρκουλάκου. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία «80 χρόνια του ΚΚΕ» και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δημήτρη Κιάμο, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Η βραδιά θα κλείσει με ροκ συναυλία από τους «EX VIVO».

Την Κυριακή 10 του Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην αντιπολεμική ποίηση και στον Κώστα Βάρναλη. Τα κείμενα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κώστας Καποδίστριας ενώ στη μουσική και στα τραγούδια θα είναι η Μίλη Στιλόγλου. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από ντόπιο συγκρότημα. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από τη «Σύγχρονη Εποχή», ενώ θα υπάρχει έκθεση σκίτσου και φωτογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ