Παρασκευή 8 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Να μην κλείσουν τα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα

Να μην αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση το κλείσιμο του γραφείου του ΟΗΕ στη χώρας μας, ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με επιστολή τους 71 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των 71 οργανώσεων, απέστειλαν χτες στον υπουργό Εξωτερικών τη σχετική επιστολή, επισυνάπτοντας μαζί μ' αυτήν και την έκκληση που απηύθυναν στον ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Ανάν για το ίδιο θέμα. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ, η οποία γνωστοποιήθηκε μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο, να τερματιστεί η λειτουργία εννέα Κέντρων Πληροφοριών στη δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου της Αθήνας (το οποίο εξυπηρετεί τρεις χώρες: Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ) και να αντικατασταθούν μ' ένα περιφερειακό Κέντρο στις Βρυξέλλες.

Στο κείμενο της έκκλησης των ΜΚΟ, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Φοβούμαστε ότι η διακοπή της λειτουργίας των εννέα κέντρων πληροφοριών του ΟΗΕ θα συνοδευτεί προοδευτικά από τη διακοπή λειτουργίας όλων των κέντρων πληροφοριών σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ