Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφυλακίστηκε ο Αν. Παπαναστασίου

Την απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Σανιδά, ο οποίος προ ημερών έκρινε πως διαρκούσης της δίκης μπορεί να παραταθεί σιωπηρά η προσωρινή κράτηση κρατουμένου, έστω και αν έχει παρέλθει το εκ του νόμου προβλεπόμενο διάστημα, διόρθωσε χτες το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε τη με όρους αποφυλάκιση του Ανέστη Παπαναστασίου, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα. Ετσι χτες το απόγευμα ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» αποφυλακίστηκε, έχοντας την υποχρέωση να μη μετακινηθεί εκτός των ορίων της Αττικής και να μη βγει από τη χώρα.

Οι εφέτες που πήραν την απόφαση έκριναν ότι για να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση έπρεπε στις 9 Αυγούστου, που είχε συμπληρωθεί το όριο των έξι μηνών που ο Παπαναστασίου ήταν προσωρινά κρατούμενος, να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κάτι που δεν είχε γίνει.

Για την παράνομη συνέχιση της κράτησης του Αν. Παπαναστασίου είχε διαμαρτυρηθεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απείχαν των καθηκόντων τους χτες και προχτές. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί κανονικά η δίκη με την απολογία του Θωμά Σερίφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ