Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυθαιρετεί ανενόχλητη η Μονή Πεντέλης

Τον κίνδυνο να καταστραφεί οριστικά το εναπομείναν δάσος της Πεντέλης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας «Ρομπέν των Δασών», ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1993.

Στην καταστροφή του δάσους συντελούν και οι αυθαιρεσίες της Μονής Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίες έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε φραγμό και όριο. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων γύρω από τη Μονή (εντός δασικής περιοχής, η οποία μάλιστα είχε καεί προ εικοσαετίας και έχει κηρυχτεί αναδασωτέα) εκτελούνται μεγάλης έκτασης χωματουργικές εργασίες, με τη χρήση τεράστιων ειδικών μηχανημάτων, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή νέων αυθαίρετων κτισμάτων. «Αναρωτιόμαστε γιατί μέχρι στιγμής η Δασική Υπηρεσία, ο Δήμος Κηφισιάς και οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες αφήνουν να συνεχίζεται το έγκλημα στο δάσος της Πεντέλης», σημειώνει ο Σύλλογος.

Υπογραμμίζει δε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια διάφορες κεραίες τηλεπικοινωνιών, ραδιοφώνου κλπ., έχοντας κάποιες από αυτές άδειες εγκατάστασης και εκπομπής αμφίβολης νομιμότητας, αλλοιώνοντας και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, μετά τις τελευταίες φωτιές του '95-'98, σε καμένες δασικές περιοχές έχουν κάνει την εμφάνισή τους μικρά περιφραγμένα οικόπεδα.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους Αθηναίους και ειδικότερα τους κατοίκους της περιοχής να σταθούν δίπλα τους και να διαφυλάξουν τα βουνά μας από κάθε εχθρό τους, ώστε να μπορούν να τα χαιρόμαστε εμείς και οι επόμενες γενιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ