Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κράτησαν το πλοίο στο λιμάνι

Δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου κρατούσαν μέχρι αργά χτες το βράδυ το πλοίο «Νήσος Λήμνος» συνδικαλιστές των ναυτεργατικών σωματείων και οι ναυτεργάτες του πλοίου εμποδίζοντας τον προγραμματισμένο απόπλου του.

Η απόφαση για δυναμική παρέμβαση προκειμένου να εμποδιστεί ο απόπλους του πλοίου, πάρθηκε ύστερα από την εξακρίβωση, ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία παραβίαζε την οργανική σύνθεση ενώ προβλήματα υπήρχαν και στην πληρωμή των υπερωριών του πληρώματος αλλά και του επιδόματος για τα εξπρές δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, το «Νήσος Λήμνος» απασχολεί 47 ναυτεργάτες ενώ η οργανική του σύνθεση προβλέπει 54. Ελλείψεις παρουσιάζονται σε όλους τους χώρους θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και ναυτεργατών.

Παρά την αυταπόδεικτη παρανομία, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας αποθρασυμένος από την κυβερνητική πολιτική που δίνει «γην και ύδωρ» στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αρνούνταν πεισματικά να αποκαταστήσει την οργανική σύνθεση του πλοίου. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από την άλλη σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του και μετέθεσε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα στο λιμεναρχείο και στα ναυτεργατικά σωματεία. Η τακτική της πλοιοκτήτριας εταιρίας και του υπουργείου δεν έπιασε τόπο και έτσι το πλοίο παρέμεινε δεμένο από τους ναυτεργάτες στο λιμάνι του Λαυρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ