Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στο πλευρό και των ομάδων της πόλης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γήπεδο της Νεάπολης ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού, ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή ανάμεσα στον Ιωνικό και την Καλλιθέα έγινε στον καινούριο χλοοτάπητα.

Η ανακατασκευή έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, η οποία, εκφράζοντας τη φιλολαϊκή της πολιτική σε όλους τους τομείς δράσης της, επιχειρεί την επίλυση όλων των ζωτικών προβλημάτων της πόλης.

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει υποσχεθεί πως θα καλύψει τα έξοδα της ανακατασκευής που ανέρχονται στα 100 εκατ. δραχμές περίπου, αλλά μέχρι σήμερα είμαστε ακόμα στην υπόσχεση», δήλωσε στο «Ρ» ο Στάθης Βασιλάκης πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου.

Οπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της... αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων, εδώ και δύο χρόνια η ευθύνη για τα γήπεδα πέρασε από τη ΓΓΑ στους Δήμους. Ομως το κράτος καλύπτει μόνο το 65% των εξόδων συντήρησης, ενώ τα έξοδα λειτουργίας βαρύνουν αποκλειστικά τους Δήμους, επιτείνοντας την οικονομική ασφυξία τους, αφού μεταφέρονται αρμοδιότητες χωρίς τη μεταφορά των απαιτούμενων πόρων.

Για τη συντήρηση του γηπέδου Νεάπολης, όπου αγωνίζεται η «Προοδευτική», ο Δήμος Νίκαιας δαπανά περίπου 540.000 ευρώ το χρόνο (μόνο η συντήρηση του χλοοτάπητα κοστίζει 18.000 ευρώ).

Η σημερινή δημοτική αρχή της Νίκαιας είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό των ομάδων της πόλης. Στον προϋπολογισμό του Δήμου, μάλιστα, έχει εγγραφεί ένα σημαντικό ποσό για τον αθλητισμό. Οπως δήλωσε ο Στ. Βασιλάκης, «μόλις ο Δήμος πάρει μια ανάσα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, θα δοθεί επιχορήγηση και στις ομάδες της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ