Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδρίασε η Διυπουργική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στη σκιά των παρασκηνιακών συγκρούσεων ξένων κέντρων και οικονομικών συμφερόντων για το πακέτο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η 50ή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ).

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι «από καλά που πάμε μέχρι τώρα, μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα». Ενώ, απαντώντας προφανώς στα δημοσιεύματα για αλλαγές στην «Αθήνα 2004», ο Κ. Σημίτης είπε ότι «αποκτήσαμε και διαθέτουμε πλέον την πείρα, αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, όπως και τις μεθόδους, προκειμένου να υλοποιήσουμε το στόχο μας με επιτυχία» και ότι επίσης «έχουμε μια άρτια οργάνωση, έχουμε δουλέψει πολύ, συστηματικά, αποτελεσματικά και δεν αφήνουμε ούτε πρέπει να αφήσουμε τίποτε στην τύχη».

Επίσης, στη συνεδρίαση ασχολήθηκαν με τα αρνητικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και συγκεκριμένα στάθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, που έκαναν λόγο για αιματοβαμμένους αγώνες, δυσοίωνη έναρξη κλπ. Ο υφυπουργός Τύπου είπε ότι αυτού του είδους τα δημοσιεύματα και οι επιθέσεις από τον ξένο Τύπο, για το θέμα της ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κρύβουν οικονομικά οφέλη και επιδιώξεις. «Τα συμφέροντα κυρίως είναι οικονομικά. Είναι συμφέροντα συμμετοχής διαφόρων σε θέματα τα οποία έχουν σχέση με την ασφάλεια» είπε. Ομως, τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας που αναφέρθηκαν στο θέμα, απέφυγαν να πουν τι ακριβώς εννοούν και ποια ακριβώς είναι τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις.

Κατά τ' άλλα - και μέσα στις διαπιστώσεις για την καλή πορεία της προετοιμασίας και την «απόλυτη ικανοποίηση» που εξέφρασε ο «φειδωλός στους λόγους του» συντονιστής της ΔΟΕ Ντ. Οσβαλντ - η Διυπουργική ασχολήθηκε με την πορεία των έργων, τους δοκιμαστικούς αγώνες, αλλά και την ανάγκη να ενταθεί η επικοινωνιακή πολιτική, για την οποία ο Τηλ. Χυτήρης θα κάνει ειδική εισήγηση.

Οσο για την ταλαιπωρία - με βάση την εμπειρία από άλλες Ολυμπιάδες - που περιμένει τους Αθηναίους τον Αύγουστο του 2004 στη διάρκεια των αγώνων, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα δε θα είναι μια πόλη κλεισμένη, αλλά «οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μια γιορτή για την Αθήνα και για τους ίδιους τους Αθηναίους, η δε λειτουργία της πόλης θα είναι πετυχημένη με τους ίδιους τους κατοίκους της εδώ και όχι με την απουσία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ