Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Να αποχωρήσουν αμέσως οι εισβολείς από το Ιράκ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την άμεση αποχώρηση των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων από το Ιράκ, την καταβολή από τους εισβολείς των αναγκαίων αποζημιώσεων για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και τη διασφάλιση του δικαιώματος του ιρακινού λαού να πάρει την τύχη του στα χέρια του, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κατάσταση στο Ιράκ. Ταυτόχρονα, ο Στρ. Κόρακας ζήτησε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ΟΗΕ για νομιμοποίηση της κατοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της παρέμβασης του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η σημερινή κατάσταση στο Ιράκ μαζί με ό,τι προηγήθηκε τα τελευταία 12 χρόνια, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της κοσμοκρατορικής πολιτικής των ΗΠΑ και των πιο στενών συνεργατών τους. Μεγάλη ευθύνη και συνενοχή έχει η ΕΕ που παρά τις όποιες διακηρύξεις μελών της για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, νομιμοποίησε τα παραπάνω εγκλήματα και συνεχίζει να νομιμοποιεί, όπως φάνηκε και σήμερα, τη βάρβαρη κατοχή του Ιράκ, ελπίζοντας να εξασφαλίσει μερίδιο από τη λεία.

Για μας, τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι αντίθετη με τα αισθήματα των λαών μας όπως εκφράστηκαν και εκφράζονται - και στην ΕΕ - με μαζικές κινητοποιήσεις. Μπορεί να αλλάξει μόνο με άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, ώστε ο ιρακινός λαός να μπορέσει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και με την καταβολή από τους εισβολείς των αναγκαίων αποζημιώσεων για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Αυτή θα έπρεπε να είναι και η στάση της ΕΕ αν ήθελε να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αντί να συμπράττει στην καταπάτησή του. Ολα τα υπόλοιπα είναι, επιεικώς, "προφάσεις εν αμαρτίαις".

Κάθε απόπειρα να συνεχιστεί η χρήση του ΟΗΕ, όπως ακούσαμε και σήμερα, για να "ξελασπωθούν" οι ΗΠΑ και να συνεχίσουν την κατοχή θα πέσει στο κενό. Είναι βέβαιο ότι η αντίσταση του ιρακινού λαού κατά των κατακτητών, μ' οποιοδήποτε καπέλο, θα συνεχιστεί με αναπτυσσόμενη τη διεθνή αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ