Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάχτη 2.000 στρέμματα καλλιεργειών

Περίπου 2.000 στρέμματα ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες έγιναν στάχτη, την Τρίτη το μεσημέρι από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περιοχές του Νομού Χανίων. Οι προχτεσινές πυρκαγιές προκλήθηκαν συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκους και Θέρισο, με διαφορά λίγης ώρας και απειλήθηκαν και πολλές κατοικημένες περιοχές. Στο χωριό Λάκκους του Δήμου Λουσούρων, η φωτιά που εκδηλώθηκε στην πλαγιά του βουνού εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τα γειτονικά χωριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δήμου και των κατοίκων, η φωτιά έκανε στάχτη 50.000 περίπου ελαιόδεντρα και πάνω από 1.500 στρέμματα συνολικά. Τέλος, η πυρκαγιά στον Θέρισο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε 700 στρέμματα με ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 5.30 χτες το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Βάχλια του Δήμου Κοντοβάζαινας στο Νομό Αρκαδίας. «Μάχη» με τις φλόγες έδωσαν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ανδρών, ενώ ρίψεις νερού έκαναν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ