Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοίνωση της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ τονίζει ότι «γεννά ερωτηματικά η επίσημη αιτιολογία του πνιγμού για ένα τόσο μεγάλο αριθμό θυμάτων σε μια περίοδο που ο ποταμός Εβρος είναι ήρεμος και σχετικά αβαθής. Οι αρμόδιοι πρέπει να στρέψουν τις έρευνές τους σε βάθος και να αποκαλύψουν τους ένοχους».

«Βέβαια, πέραν των φυσικών αυτουργών υπάρχουν και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Αυτοί που με την πολιτική τους οδηγούν στη μετανάστευση και την προσφυγιά, που καθιστούν τους ανθρώπους αναλώσιμα υλικά της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Είναι οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που με τις συνεχείς πολύμορφες επεμβάσεις τους σε βάρος των φτωχών λαών και των μικρών κρατών καταληστεύουν το φυσικό τους πλούτο και τις όποιες δυνατότητες ανάπτυξής τους. Οδηγούν τους λαούς με αυτό τον τρόπο στην απόλυτη εξαθλίωση και απόγνωση στο να αναζητούν την τύχη σε άλλες χώρες, ιδίως σ' αυτές που συγκεντρώνεται ο πλούτος που καταληστεύεται από τη χώρα τους».

Ενάντια λοιπόν στους ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια πρέπει οι λαοί να στρέψουν την πάλη τους, για να σταματήσει η προσφυγιά και η μετανάστευση, να αναπτυχθούν οι χώρες τους προς όφελός τους, για να σταματήσουμε να θρηνούμε νέα θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ