Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απαράδεκτες οι συνθήκες στα κρατητήρια

Την άμεση λήψη μέτρων ώστε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να αποκτήσει κρατητήρια αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης των κρατουμένων ζητούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με Ερώτησή που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, Παναγιώτης Κοσιώνης και Αντώνης Σκυλλάκος.

Στην Ερώτηση αναφέρεται πως το «σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την απαράδεκτη κατάσταση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων απασχολεί τους αξιωματικούς και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης». Οι βουλευτές τονίζουν πως στα κρατητήρια «υπάρχει πολύμηνη παραμονή κρατουμένων χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής με αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους κρατουμένους και στο αστυνομικό προσωπικό». Επίσης, επισημαίνεται, ότι χρειάζεται «άμεσα να διαμορφωθούν ειδικοί χώροι κράτησης για λόγους αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης των κρατουμένων» αλλά και πως απαιτείται «συνολικότερη αναδιάταξη των αστυνομικών υπηρεσιών και στα πλαίσια αυτά να καλύπτονται με πρόσθετο προσωπικό που απαιτούν οι νέες υπηρεσίες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει και πότε, ώστε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να αποκτήσει κρατητήρια αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης των κρατουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ