Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αγώνας και όχι τα τάματα θα εκτρέψουν τον Αχελώο!

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών και των πόλεων της Θεσσαλίας να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο - από την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, μέχρι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πρέπει να οργανωθούν από τους μαζικούς φορείς της περιοχής - για να πετύχουν το στόχο τους, που είναι η διασφάλιση της αδιάκοπης συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου εκτροπής του Αχελώου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες στη Λάρισα, εκπρόσωποί της - μετείχαν ο Γραμματέας της Γ. Χώτος, τα μέλη της Χρ. Χαλκιάς και Θ. Σερδένης, καθώς και ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του Κόμματος - επισημάνθηκε ότι οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για επαναδημοπράτηση του φράγματος Συκιάς δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την παράδοση, που το ίδιο δημιούργησε, σύμφωνα με την οποία «εκλογές δε γίνονται χωρίς τον Αχελώο».

Κι αυτό γιατί - όπως τόνισαν τα στελέχη της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ - είναι διαπιστωμένο ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος και σοβαρός σχεδιασμός για την προώθηση του έργου και δεν έχει εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότησή του.

Οι Θεσσαλοί - υπογράμμισαν - δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται με τις κυβερνητικές υποσχέσεις, ούτε ν' απογοητεύονται με την παραφιλολογία που καλλιεργείται από οικολογικές οργανώσεις, ή πολιτικούς παράγοντες, για δήθεν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου. Αντιθέτως, πρέπει ν' αποδώσουν τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δε θέλουν την εκτροπή του Αχελώου και δεν προχώρησαν το έργο, καθώς και σε όλους όσοι κάνουν ό,τι μπορούν για να την εμποδίσουν.

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς και το λαό της περιοχής να κινητοποιηθούν αγωνιστικά διεκδικώντας:

1. Ολοκλήρωση του συνολικού σχεδιασμού του έργου, συμπεριλαμβανομένων των έργων μετά την έξοδο της σήραγγας εκτροπής και των αρδευτικών καναλιών στη Θεσσαλία.

2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης συνολικά του έργου, με κονδύλια που θα καταγράφονται, κάθε χρόνο, στον Κρατικό Προϋπολογισμό και με αρχή αυτόν που θα ψηφιστεί από τη Βουλή το Νοέμβρη του 2003.

3. Συγκρότηση «Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων», για ορθολογική διαχείριση των νερών σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στον οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, της Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ