Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Αλληλεγγύη με τις λαϊκές δυνάμεις της Χιλής που αγωνίζονται

Μήνυμα αγωνιστικής αλληλεγγύης από την ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Χιλής «με την ευκαιρία των 30 χρόνων από το αμερικανοκίνητο φασιστικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τη νόμιμη, δημοκρατική κυβέρνηση του Προέδρου Σαλβαντόρ Αλιέντε και της Λαϊκής Ενότητας» αλλά και την Κομμουνιστική Νεολαία, στους εργάτες, τη νεολαία και τους φοιτητές, τις οικογένειες, τους συντρόφους και φίλους των μαρτύρων και εξαφανισμένων, σε όλο το χιλιάνικο λαό στο οποίο τονίζεται ακόμη ότι «στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τα θύματα της δικτατορίας που ακόμα διεκδικούν την αλήθεια και την απόδοση δικαιοσύνης».

Το μήνυμα συνεχίζει: «Η λαϊκή πάλη στη Χιλή, με την αποφασιστική συμβολή των κομμουνιστών, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα προοδευτικά κινήματα και την τέχνη σε όλο τον κόσμο. Οπως γνωρίζετε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα αγωνιζόμασταν ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα. Ο αντίκτυπος και η συμβολή στην επαναστατική πολιτιστική δημιουργία και τον αγώνα στη χώρα μας του "Γενικού Ασματος" και άλλων έργων του Πάμπλο Νερούντα, του Βίκτορ Χάρα και πολλών άλλων, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι εξαιρετικής σημασίας. Η ιμπεριαλιστική επέμβαση, η προδοσία και το στρατιωτικό πραξικόπημα, διέκοψαν αυτή τη διαδικασία αλλά δεν κατόρθωσαν να διαλύσουν τις λαϊκές προσδοκίες που συνδέθηκαν με αυτή».

Και το μήνυμα καταλήγει: «Θέλουμε για άλλη μια φορά να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη με τους κομμουνιστές και τις λαϊκές δυνάμεις της Χιλής που αγωνίζονται σήμερα ενάντια στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό και την ALCA (Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Αμερικής), ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, για ένα μέλλον δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για το λαό.

Με την πεποίθηση πως η στενή συνεργασία των Κομμουνιστικών Κομμάτων, ο συντονισμός και η αλληλεγγύη μεταξύ των αντιιμπεριαλιστικών λαϊκών κινημάτων μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά σε μια λαϊκή διέξοδο εναλλακτική στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, δεχτείτε αγαπητοί σύντροφοι τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ