Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πιο εχθρική για τους εργαζόμενους

Πιο αποτελεσματική για το κεφάλαιο

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της «Χάρτας Σύγκλισης» από την κυβέρνηση, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και στέλεχος της ΤΑΔΗΣΥ, σε δήλωσή του, σημειώνει:

«Και με τη βαρύγδουπη "Χάρτα Σύγκλισης" επαναβεβαιώνει ο πρωθυπουργός τους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς όσον αφορά στη Δημόσια Διοίκηση.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρωθυπουργός μίλησε για μια Δημόσια Διοίκηση, που θα λειτουργεί με προκαθορισμένους στόχους και δείκτες απόδοσης στην υπηρεσία της διαβόητης ανταγωνιστικότητας των κερδών του κεφαλαίου, στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κάθε λογής κοινωνικοοικονομικών οργανισμών του κεφαλαίου.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα ιδιωτικοποιηθούν λειτουργίες και υπηρεσίες του κοινωνικού, κύρια, τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, και θα επιβληθούν νέα ανταποδοτικά τέλη και θα διοριστούν ιδιώτες μάνατζερ σε όσες μείνουν στο Δημόσιο, κλπ.

Επίσης, θα ανατραπούν τα όποια εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους δημόσιους υπάλληλους, με την επιβολή της μερικής απασχόλησης και των άλλων «ευέλικτων» σχέσεων εργασίας, με τη σύνδεση του μισθού, και της υπηρεσιακής τους εξέλιξης με την «αποδοτικότητά» τους. Και όλα αυτά για τη χειραγώγηση και τον πειθαναγκασμό των δημοσίων υπαλλήλων στις κυβερνητικές επιλογές του κεφαλαίου.

Ετσι επιδιώκει η κυβέρνηση να δομήσει μια Δημόσια Διοίκηση πιο εχθρική για τους εντός και εκτός αυτής εργαζόμενους και πιο αποτελεσματικής για την κερδοφορία του κεφαλαίου και για τους όποιους άλλους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα που για προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες, την επενδύουν με ωραία και φανταχτερά περιτυλίγματα, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να την αποκαλύψουν και να την καταδικάσουν μέσα από ταξικούς αγώνες σύγκρουσης με τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και με την ψήφο τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ