Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Περιφρουρούμε τις κατακτήσεις, συνεχίζουμε τον αγώνα

Δεκάδες συνθήματα που αποκαλύπτουν το μέγεθος της κοροϊδίας, την οποία έχουν εξαπολύσει οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, με μεγάλα ψεύτικα λόγια,...«Χάρτες Σύγκλισης» και άκρατη δημαγωγία σε βάρος του εργαζόμενου λαού, για να του κλέψουν την ψήφο, αντήχησαν χτες το απόγευμα στο κέντρο του Πειραιά. Τα βροντοφώναζαν εργάτες της οικοδομής και των εναπομεινάντων εργοστασίων του Πειραιά, της σακατεμένης από την ανεργία Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ναυτεργάτες, νεολαίοι, απόμαχοι της δουλιάς. Τα βροντοφώναζαν συστρατευμένοι κάτω από το πανό της Γραμματείας Πειραιά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που έγραφε με κόκκινα γράμματα: «Ταξική συσπείρωση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Η αγωνιστική συνάντηση του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους του Πειραιά έγινε στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Κατρίτσης από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο οποίος τόνισε ότι ο «χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ξεφύγει από τη λαίλαπα» της αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς στα σχολειά «προετοιμάζουν τους αυριανούς εργάτες κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου».

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Νίκος Ξουράφης από τη Γραμματεία. «Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε "ιθαγενείς" για να μας ξεγελάνε με χάντρες και καθρεφτάκια. Είμαστε εδώ, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας, για να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις μας, για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλιάς και ζωής», ήταν τα πρώτα του λόγια για να τονίσει στη συνέχεια: «Επιχειρεί η κυβέρνηση να γλυκάνει την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων για όσα βιώνουν, εξαιτίας της συγκεκριμένης πολιτικής της. Το σκηνικό εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού είναι ολοφάνερο». «Αυτοί που πρώτα χειροκρότησαν τα "μέτρα μαμούθ" ήταν ο ΣΕΒ». Κάλεσε με τη σειρά του τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σημειώνοντας: «Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας δεν έδωσε και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα». Τους κάλεσε να μη δώσουν καμία εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ και στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς «στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου», ενώ ο ρόλος τους είναι «να αφοπλίζουν τους εργαζόμενους».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, με σταθμό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου ακούστηκε στο σύνθημα: «Αυτό το υπουργείο δεν είναι Ναυτιλίας είναι των εφοπλιστών και της ολιγαρχίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ