Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Μεθοδεύουν αποκλεισμό των ταξικών συνδικάτων!

Η «κεντροαριστερή» πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ επιχειρεί να διοργανώσει ένα νόθο συνέδριο, όπου θα χειροκροτούνται οι προεκλογικές εξαγγελίες Σημίτη, θα αποσιωπώνται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και θα γίνονται υποκλίσεις στο κεφάλαιο

Με αυθαίρετες και παράνομες μεθοδεύσεις η «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ) - συναπαρτίζεται από εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της παράταξης του ΣΥΝ - επιχειρεί ν' αποκλείσει ταξικά σωματεία από το συνέδριο του ΕΚΒ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Βλέποντας οι εκπρόσωποι της κεντροαριστερής «Ιεράς Συμμαχίας» ότι, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί δύναμης στα συνδικάτα, υπάρχει κίνδυνος «να μην τους βγουν τα κουκιά» στο συνέδριο, ανησυχούν σφόδρα και προσπαθούν να προλάβουν το «κακό».

Για να το πετύχουν, εδώ και καιρό, έχουν αρχίσει «πόλεμο» εναντίον ταξικών σωματείων, οι διοικήσεις των οποίων αρνούνται τον ταξικό συμβιβασμό και μάχονται για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Πρώτος στόχος ήταν το Σωματείο Οδηγών Ταξί, τη διοίκηση του οποίου σέρνουν στα δικαστήρια, γιατί δεν τους αρέσει η αγωνιστική δράση της.

Ακολούθησε το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», γιατί οι μεταλλεργάτες, υλοποιώντας αποφάσεις της ΓΣΕΕ και του ίδιου του ΕΚΒ, προχώρησαν σε ίδρυση συνδικάτου μετάλλου, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την ενότητα του κλάδου και τη μαζικοποίηση του σωματείου.

Και μετά το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές και Διαδημοτικές Επιχειρήσεις Μαγνησίας, το οποίο «στήθηκε στο απόσπασμα» με τη ...συντριπτική κατηγορία ότι στις εκλογές που διοργάνωσε ψήφισαν και εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι «εργατοδίκες» αποφάνθηκαν!

Το επιθετικό «ντελίριο» της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΒ κατά ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων, που αδυνατεί να ελέγχει και να ποδηγετεί, συνεχίστηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΒ, όταν στελέχη της, συμπεριφερόμενα σαν εισαγγελείς στρατοδικείου, επιτέθηκαν, με συκοφαντικό και τραμπούκικο τρόπο, εναντίον μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, αλλά κι εναντίον στελεχών της ΔΑΣ που εξέφρασαν τη διαφωνία τους απέναντι σ' αυτή την απαράδεκτη κι αντισυνδικαλιστική τακτική.

Οι «εργατοδίκες» της διοίκησης του ΕΚΒ αποφάνθηκαν ότι τα τρία προαναφερόμενα σωματεία δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο (!), τα δυο στάλθηκαν στα δικαστήρια και, θέλοντας να επιδείξουν το «χουβαρνταλίκι» τους, κάλεσαν το τρίτο να ξανακάνει εκλογές, με τα έξοδα πληρωμένα από το ταμείο της διοίκησης!

ΔΑΣ: Δε θα περάσουν!

Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) επισημαίνει πως στόχος της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΒ είναι «να διαμορφώσουν προϋποθέσεις για ένα νόθο συνέδριο, το οποίο θα χειροκροτεί τις εξαγγελίες Σημίτη, θα υποκλίνεται στις ορέξεις του κεφαλαίου, ενώ θα έχουν εξοβελιστεί ως ενοχλητικά τα δικαιώματα και οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».

Η ΔΑΣ στέκεται στη συγκυρία κατά την οποία εκδηλώνεται η επίθεση εναντίον των ταξικών συνδικάτων, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα κυβερνητικά προεκλογικά φιλοδωρήματα προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους επιχειρούν να εγκλωβίσουν την εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση και υπογραμμίζει ότι οι συναπαρτίζοντες την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, που έχουν και το σιγοντάρισμα της ΔΑΚΕ, «επιβεβαιώνουν, για άλλη μια φορά, ότι αποτελούν δεκανίκια της πολιτικής του κεφαλαίου, και στηρίζουν, με κάθε τρόπο, την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης».

Τέλος, η ΔΑΣ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να δυναμώσουν τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ, κόντρα στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτές οι μεθοδεύσεις δε θα περάσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ