Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Αυξήσεις και δουλιά ζητάει η εργατιά»

Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική «Χάρτα» χτες έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι

Εξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει την αντεργατική της πολιτική κατά απαίτηση του κεφαλαίου και στα πλαίσια αυτά σχεδιάζει να παραδίδει πλέον εντελώς τζάμπα τους ανέργους στους εργοδότες, ύψωσαν φωνή αντίστασης χτες το απόγευμα άνεργοι, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης για τους ανέργους, αλλά και συνολικά κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Μιας πολιτικής που, όπως αποδείχτηκε από τις χτεσινές εξαγγελίες με τους «οδικούς χάρτες» και παρά τα περιτυλίγματα, με τα ψίχουλα που πετάει κρύβεται η συνέχιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι, όπως σωστά ανέφερε και ο ομιλητής της συγκέντρωσης Χρήστος Κατσιώτης, ο «οδικός χάρτης» που χαράχτηκε από το μεγάλο κεφάλαιο και που χρόνια τώρα πορεύεται η κυβέρνηση.

Συνδικαλιστές της Γραμματείας είχαν φτάσει έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ από νωρίς το απόγευμα και με κόκκινη μπογιά έγραψαν τα αιτήματα της εργατικής τάξης. «Οχι στα σκλαβοπάζαρα», «Στους κεφαλαιοκράτες ούτε μια δραχμή», «1.100 ευρώ βασικός μισθός» γράφτηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη του ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα το τεράστιο πανό της Γραμματείας που απλώθηκε έστελνε ακόμα πιο καθαρά το μήνυμα προς την κυβέρνηση: «Φτάνει πια - Ραγιάδες του κεφαλαίου δε γινόμαστε. Αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλειά, πλήρη δικαιώματα, 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο».

Από νωρίς το απόγευμα, όμως, και η κυβέρνηση είχε φροντίσει και είχε ζωσμένο γύρω γύρω το κτίριο του ΟΑΕΔ από αστυνομικές δυνάμεις, για να το «προστατέψει» από τους εργαζόμενους και τους ανέργους... Εκεί μπροστά από την πύλη οι συγκεντρωμένοι, κάτω από τα πανό του και κρατώντας τις σημαίες του ΠΑΜΕ, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση φωνάζοντας «Αυξήσεις και δουλιά ζητάει η εργατιά» και έκαναν σαφές ότι δε θα επιτρέψουν ούτε μια δραχμή της εργατικής τάξης να διατεθεί στους εργοδότες και ότι θα παλέψουν και θα διεκδικήσουν μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ