Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ στηρίζει το ΚΕΘΕΑ και τα προγράμματά του

Τη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» επισκέφτηκε χτες ο βουλευτής Γ. Χουρμουζιάδης

Την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Χουρμουζιάδης μιλώντας με τα μέλη και το προσωπικό της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορεί να διορίζει δύο μέλη στο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ που μέχρι σήμερα εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των μελών, των γονιών τους και του προσωπικού.

Τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων που εφαρμόζουν «στεγνά» προγράμματα αντιδρούν στην κυβερνητική επιλογή γιατί μεταξύ άλλων πιστεύουν ότι θα καταργήσει βασικές αρχές της φιλοσοφίας της λειτουργίας τους όπως είναι η αυτονομία, και φοβούνται πως θα επιδιώξει να ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή προγραμμάτων με χρήση υποκατάστατων ουσιών.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους και δεσμεύτηκε ότι θα καταψηφίσει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Προειδοποίησε όμως, πως θα υποστούν και άλλες πιέσεις προκειμένου να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση προσαρμογή και της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Και τους κάλεσε να αντισταθούν, να δείξουν ανυπακοή.

«Είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, στα καλέσματα, στις προκλήσεις. Ομως ήμασταν και θα παραμείνουμε ανυπάκουοι για να μπορούμε να υπάρχουμε. Για να μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους που έρχονται και ζητάνε βοήθεια», είπε ο Μιχάλης Μυλωνάς, υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος της ΙΘΑΚΗΣ.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ και η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του Κόμματος που τον συνόδευε, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΙΘΑΚΗΣ, στους χώρους όπου λειτουργούν οι διάφορες παραγωγικές δραστηριότητες της Κοινότητας όπως το Λιθογραφείο, το κεραμοποιείο, το ξυλουργείο, αλλά και στους χώρους εκπαίδευσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ