Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να δηλώνουν αποχή, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε χτες την άρση των κυρώσεων κατά της Λιβύης, μετά τις κινήσεις της Τρίπολης να δώσει ικανοποιητικές χρηματικές αποζημιώσεις στα θύματα αεροπορικών τραγωδιών στο Λόκερμπι της Σκοτίας το 1988 και της κατάρριψης γαλλικού πολιτικού αεροσκάφους το 1989.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Δύο Σουηδοί στρατιώτες που υπηρετούν στη ΝΑΤΟική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο στην προσπάθειά τους να σκοτώσουν (!) αδέσποτα σκυλιά προκάλεσαν χτες τον σοβαρό τραυματισμό ενός πολίτη. Νωρίτερα, δύο Ουκρανοί από την αστυνομική δύναμη του ΟΗΕ στην περιοχή και δύο Αλβανοί από την ΠΓΔΜ συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας τσιγάρων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Περίπου 12 μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τζορτζ Ουάσιγκτον» τραυματίστηκαν όταν ένα πολεμικό αεροσκάφος «F-A18» συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης επί του πλοίου ανοιχτά των ακτών της Βιρτζίνια, ανακοίνωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Αιματηρές ήταν οι συγκρούσεις στρατού και αυτονομιστών στην (πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο) επαρχία Ατσεχ της Ινδονησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατού, μέσα στο τελευταίο 48ωρο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 αυτονομιστές και δύο χωρικοί που βρέθηκαν μεταξύ διασταυρωμένων πυρών...

ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Ο Πολ Καγκάμε ορκίστηκε χτες να υπακούει και να προστατεύει το νέο σύνταγμα της χώρας μετά την τελετή εγκαθίδρυσής του στον προεδρικό θώκο της Ρουάντας.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Μεγάλος αριθμός των περίπου 14.600.000 Μαροκινών εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθαν χτες στις κάλπες για την ανάδειξη νέων αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Ιδιωτικό αεροσκάφος με εννιά επιβάτες συνετρίβη στον Ατλαντικό λίγο μετά την απογείωσή του από το πορτογαλικό νησί Μαδέιρα. Οι αρχές, που διενεργούν έρευνες στην περιοχή του δυστυχήματος, εκφράζουν φόβους ότι και οι εννιά επιβάτες είναι νεκροί.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Εντεκαθέσιο αεροσκάφος τύπου «Τσέσνα» συνετρίβη χτες σε αραιοκατοικημένη περιοχή στο Οντάριο του Καναδά με αποτέλεσμα το θάνατο των οκτώ επιβαινόντων. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ