Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το Λαϊκό Στέκι ξεφάντωσε

Δ. Κοντογιάννης
Δ. Κοντογιάννης
Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα στο Λαϊκό Στέκι το Σάββατο. Οι νέοι και οι νέες του Συνδέσμου διάδοσης δημοτικών χορών και τραγουδιών, με τις παραδοσιακές στολές τους, χόρεψαν αντιπροσωπευτικούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, μεταδίδοντας στον κόσμο το κέφι, τη ζωντάνια, αλλά και την αισιοδοξία τους ότι η λαϊκή δημιουργία δε φιμώνεται.

Ακολούθησε ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος που ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με ένα μικρό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από το «Αξιον Εστί», καθώς επίσης και τραγούδια του Λάγιου, του Λίνου Κόκοτου κ.ά. Τον συνόδευσε η Μεικτή Χορωδία της Τζιας υπό τη διεύθυνση του Γιάγκου Χαρτοφύλακα.

Το κέφι άρχισε να κορυφώνεται με το αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη του ρεμπέτικου, Απόστολο Χατζηχρήστο, από τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Ανάμεσα στα τραγούδια του σπουδαίου, αλλά παραγνωρισμένου συνθέτη, παρεμβάλλονταν στοιχεία για τη ζωή και το έργο του. Η βραδιά έκλεισε με τη Μαριώ, η οποία κράτησε τον κόσμο μέχρι αργά στους λαϊκούς και ρεμπέτικους «δρόμους» της.


Μαριώ
Μαριώ

Σύνδεσμος διάδοσης δημοτικών χορών και τραγουδιών
Σύνδεσμος διάδοσης δημοτικών χορών και τραγουδιών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ