Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Οχι άλλο αίμα για την εργοδοσία

Την τακτική διάλυσης των τοπικών Επιθεωρήσεων Εργασίας και της συρρίκνωσής τους σε πανελλαδικό επίπεδο, καταγγέλλει το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας, με αφορμή τα δύο εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν τη Δευτέρα 22/9 στους Αυλιώτες Κέρκυρας. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κυβέρνηση, με την τακτική που ακολουθεί, ανάβει το «πράσινο φως» στους μεγαλοκατασκευαστές και τους μεγαλοεργολάβους για περισσότερη ασυδοσία, για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας καλεί τους οικοδόμους να καταγγέλλουν αμέσως στο σωματείο τους κάθε αυθαιρεσία που μπορεί να απειλήσει τη ζωή τους στην οικοδομή. Καλεί, επίσης, το Εργατικό Κέντρο να πάρει μέτρα στο ζήτημα της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κατάργηση του Τεχνικού Τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας και καταγγέλλεται το γεγονός ότι πολλές φορές οι οικοδόμοι έχουν θέσει το ζήτημα προστασίας της ζωής τους στις οικοδομές και η απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας ήταν η παραπομπή τους στο ΣΕΠΕ Πατρών! Οι υπεύθυνοι του ΣΕΠΕ στην Πάτρα, όσες φορές απευθύνθηκαν οι οικοδόμοι από την Κέρκυρα, τους απαντούσαν πως δεν υπάρχει προσωπικό. Ενώ, στο ερώτημα πώς θα προστατευτεί, τελικά, η ζωή τους, οι υπεύθυνοι δεν τους έδιναν καμία απάντηση.

Παλιότερα, όπως επισημαίνεται, υπήρχε μεικτό κλιμάκιο ελέγχου στις οικοδομές, αλλά το κατήργησαν, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Φαίνεται πως θέλουν να καταργήσουν τα μέτρα προστασίας των οικοδόμων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και με το πρόσχημα δήθεν της έλλειψης λίγων ευρώ να αφήσουν ασύδοτους όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και τη ζωή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ