Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σε Νομαρχίες

Απεργούν σήμερα οι υπάλληλοι σε μια σειρά νομαρχίες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, διεκδικώντας την ικανοποίηση μιας σειράς θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Για το θέμα παραχωρεί σήμερα συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Νομαρχίας Αθήνας, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, η οποία ενέκρινε και στηρίζει την απεργία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων στις μετακινήσεις. Καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, των υπερωριών του 2002 και του τρέχοντος έτους, καθώς και του ενιαίου επιδόματος, που θα εξισώνει τους μισθούς των υπαλλήλων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Επίσης διεκδικούν: εφαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς και εφαρμογή του πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

  • Απεργία θα γίνει σήμερα και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν έξω από τη Νομαρχία στις 8.30 το πρωί.
  • Την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη, για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στο Νομό Ηρακλείου, αποφάσισε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με αφορμή τη διακοπή συνεργασίας των γιατρών του νομού με τα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ