Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κάνετε ζάπινγκ

Οταν ανοίγετε την τηλεόραση να παρακολουθήσετε κάποια εκπομπή γύρω από τις εκλογές και τις θέσεις των κομμάτων και δε δείτε στο στρογγυλό τραπέζι ή το πάνελ να υπάρχει εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τιμωρήστε τους. Πατήστε αμέσως το κουμπί. Κάνετε ζάπινγκ. Το γήπεδο είναι δικό τους, το παιχνίδι είναι στημένο, τα στρατιωτάκια μολυβένια και ο διαιτητής πληρωμένος. Θα μου πείτε πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Ναι. Βγάλτε από την εικόνα των ματιών σας τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. θα βγάλετε σπυράκια, θα πάθετε αλλεργία, τιμωρήστε τους. Αντιδράστε! Κάνετε ζάπινγκ.

Σας λένε ψέματα. Ψέματα ολκής και καραμπινάτα. Σας παραπληροφορούν, σας παραπλανούν, σας εξαπατούν, αλλοιώνουν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Μην τους ακούτε, μην τους βλέπετε, μην τους δίνετε σημασία. Εχουν ανάγκη την τηλεθέαση και την ακροαματικότητά σας. Τιμωρήστε τους. Κάνετε ζάπινγκ. Αφήστε τις ομπρελίτσες του ειδυλλιακού πράσινου τοπίου, αφήστε τ' άλογα να καλπάζουν στην ψευτιά και την ασυδοσία, στη φτώχεια, στην ανεργία και τη λιτότητα. Τα άλογα είναι κάλπικα, δε σας αφορούν, θέλουν να σας παγιδέψουν και να σας υπνωτίσουν. Ο δρόμος που χαράζουν είναι ο δρόμος της συμφοράς. Μη θαμπώνεστε. Μην αποπροσανατολίζεστε. Αφήστε τα μπαλόνια να σκάνε και οι χίμαιρες να σκορπάνε. Τιμωρήστε τους! Κάνετε ζάπινγκ.

Ξοδεύουν δισεκατομμύρια (από πού;) να σου πούνε ψέματα, να σου κάνουνε πλύση εγκεφάλου. Γιατί τόση πρεμούρα να ξανααναρριχηθούν στην εξουσία; Γιατί τόσο πάθος; Το χρηματιστήριο - που ήταν το προπύργιο και το καμάρι τους -έπαθε τέτοιο στραπάτσο, που δεν το λογάριαζαν, δεν ήταν μέσα στους υπολογισμούς τους. Ευθύς αμέσως άδειασαν οι τράπεζες, άδειασαν τα ταμεία, άδειασαν τα κρατικά θησαυροφυλάκια, να προλάβουνε το κακό. Μέσα σε είκοσι λεπτά ανατράπηκαν τα πάντα. Τα κάτω πήγαν πάνω. Οι μεγαλοκεφαλαιούχοι και οι πολυεθνικές που τζογάρουν τα λεφτά τους χωρίς να επενδύουν, τα βούτηξαν κι έτρεξαν γι' αλλού. Κι έμειναν οι φουκαριάρηδες, οι «μικροεπενδυτές» να κλαίνε τη μοίρα τους. Ως πότε μπορεί να γίνεται αυτό; Αύριο μεθαύριο, θα βάλουνε στο χέρι στα Ταμεία των εργαζομένων. Το ΙΚΑ, το ΤΣΑ, το ΤΕΒΕ κ.ά. Αντε με μπαλώματα και παχιά λόγια να φτάσουμε μέχρι τις εκλογές. Μετά τι γίνεται; Η πτώση θα είναι αναπόφευκτη και κατακόρυφη. Η πίτα είναι ίδια, πόσοι μπορούν να πρωτοφάνε και να καλοχορτάσουν;

Σας λένε ψέματα, σας τάζουνε και σας υπόσχονται. Τιμωρήστε τους. Ο κινητήριος μοχλός για την είσοδο στην ΟΝΕ είναι ο τιμάριθμος. Διαφορετικός είναι και διαφορετικό σας τον παρουσιάζουν. Το δολάριο πέρασε τις 350 δρχ. και τσάκισε την «αναβαθμισμένη» δραχμούλα. Η βενζίνη (και το πετρέλαιο που κινούν τα πάντα και το κόστος των προϊόντων αυξάνει) έφτασε τις 260-270 δρχ. Ο Ηλεκτρικός πέρσι - πρόπερσι είχε 75, έγινε 120 και τώρα 150 (αύξηση 100%) και να μιλήσουμε για το αμαρτωλό ΜΕΤΡΟ, από την αρχή καβάλησε τις 250 δρχ. Κι αν πάρουμε το καλάθι και βγούμε στην αγορά; Εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα κι ύστερα σου μιλάνε για πληθωρισμό 2,5%. Ετσι τους συμφέρει, έτσι σου λένε. Δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτα καλό από αυτούς. Γι' αυτό, λοιπόν, τιμωρήστε τους! Κάνετε ζάπινγκ.

Παρακολουθείτε και ενημερώνεστε διαρκώς και πάντοτε από τον «902». Διαβάζετε καθημερινά το «Ριζοσπάστη», ενημερώστε τους διπλανούς και τους απέναντι και στην κάλπη με το Λαϊκό Μέτωπο δαγκωτό κόκκινο.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ