Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΩΣ
Ανασύρθηκε και δέκατος νεκρός

Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός, του νέου εγκλήματος που διέπραξε η ανεξέλεγκτη δράση του δουλεμπορικού κυκλώματος. Η τραγωδία εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη, βόρεια της Κω, όπου, όπως όλα δείχνουν, βούλιαξε μικρό πλοιάριο με ανεξακρίβωτο αριθμό ανθρώπων που έψαχναν «μια θέση στον ήλιο».

Οι πρώτοι πέντε νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και δυο μωρά, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο, στις 10 το πρωί. Το δέκατο πτώμα βρέθηκε χθες το πρωί στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Μέχρι και χτες, είχαν βρεθεί δύο σακ βουαγιάζ, τα οποία περιείχαν ήδη ρουχισμού, παιδικές τροφές και μια επιστολή δυσανάγνωστη λόγω αλλοίωσης από το νερό, πιθανά γραμμένη σε αραβική γλώσσα. Επίσης, έχουν βρεθεί τρία διαβατήρια του Ιράκ, που ανήκουν στους: Hussen A Nasir 25 ετών, το πρώτο, Hashim H Ian 28 ετών, το δεύτερο, ενώ το τρίτο του οποίου τα στοιχεία είναι αλλοιωμένα, ανήκει σε γυναίκα. Βρέθηκε ακόμη και ένα δελτίο ταυτότητας που ανήκει στον Τούρκο υπήκοο Ozguvendik Ismail 26 ετών, κάτοικο Αλικαρνασσού Τουρκίας και, όπως εκτιμάται, πρέπει να ήταν ένας από τους «μεταφορείς».

Οι έρευνες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή σκάφους της λιμενικής αρχής της Κω και δυο ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ