Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Αγωγή για την κατάρρευση της γέφυρας

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας από την οικογένεια του εργάτη που σκοτώθηκε

Στα δικαστήρια προσέφυγε η οικογένεια του 25χρονου εργάτη Γιάννη Γκίκα, που βρήκε φρικτό θάνατο στις 24-11-99, όταν κατέρρευσε η υπό κατασκευή γέφυρα στο 5ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Παιανίας - Μαρκόπουλου και τον καταπλάκωσαν τόνοι μπετόν. Ενας ακόμη συνάδελφός του, ο 42χρονος Μιχάλης Γκίνης, πατέρας δύο παιδιών, είχε το ίδιο τραγικό τέλος, ενώ άλλοι εννιά εργάτες γλίτωσαν με βαριά τραύματα.

Οι γονείς και τα πέντε αδέλφια του άτυχου εργάτη κατέθεσαν αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η οποία θα εκδικαστεί στις 16-5-2000. Ζητούν 100 εκατ. δρχ., ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, από το ελληνικό δημόσιο, την κοινοπραξία «Αττική Οδό», που έχει αναλάβει ολόκληρη την κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας (ενός από τα πιο διαφημιζόμενα έργα της κυβέρνησης), την υπεργολαβική εταιρία «ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ» και την τεχνική εταιρία «Ελληνική Τεχνοδομική», που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, καταλογίζοντάς τους εγκληματική αμέλεια, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της γέφυρας. Οι εγκληματικές παραλείψεις αυτών των εταιριών είναι πράγματι αναμφισβήτητες. Δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα, με συνέπεια να υποχωρήσουν τα υποστυλώματα κατά τη διαδικασία ρίψης μπετόν και να καταπλακωθούν έντεκα εργάτες.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί στον 5ο τακτικό ανακριτή Αθηνών ποινική δικογραφία εναντίον του γιου του ιδιοκτήτη της «ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ» Απ. Αλαφογιάννη, του πολιτικού μηχανικού Αλ. Ντινόπουλου και του εργολάβου Ι. Μανουσάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ