Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Προγραμματισμένη εκπυρσοκρότηση του κυβερνητικού αυταρχισμού

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας με τη νέα δολοφονία σε βάρος, αυτή τη φορά, ενός Ελληνοπόντιου μετανάστη. Η ενέργεια αυτή, που προστίθεται στη σωρεία πολύμορφων κρουσμάτων σε βάρος μεταναστών, δεν έγινε τυχαία και ούτε είναι η πρώτη φορά», αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κόμματος.

«Το χέρι, συνεχίζει η ανακοίνωση, που δολοφόνησε τον μετανάστη το όπλισε η κυβερνητική πολιτική με τη συστηματική καλλιέργεια ρατσισμού και ξενοφοβίας. Οι φασιστικού τύπου επιχειρήσεις-"σκούπα", που εξελίσσονται σε γενικότερες επιχειρήσεις τρομοκράτησης του λαού, δεν έχουν στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

Είναι απόρροια αυτής της λογικής, οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα και ωθείται από την κυβερνητική εμμονή στην, πάση θυσία, επίδειξη έργου για τη δήθεν προστασία της ασφάλειας του πολίτη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση για τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής. Ας μην προσπαθεί λοιπόν να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις συνέπειες της προγραμματισμένης εκπυρσοκρότησης του κυβερνητικού αυταρχισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ