Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
«800 ημέρες, 800 ψέματα»

ΣΟΦΙΑ.--

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Σόφιας με την ευκαιρία της «επετείου» των 800 ημερών από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Συμεών Σαξκομπουργκότσκι. Οι συνταξιούχοι απαιτούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, αφού η μέση σύνταξη είναι περίπου 100 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βασιλιάς είχε υποσχεθεί ότι θα βελτιώσει αισθητά το βιοτικό επίπεδο, των Βουλγάρων μέσα σε 800 ημέρες. Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και οι αγρότες.

Η ανεργία στη Βουλγαρία φτάνει το 20%, ενώ περισσότερο από το 30% του λαού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και ο μέσος μισθός είναι περίπου 140 ευρώ. Αυτά την ώρα που οι νεαροί τεχνοκράτες και πολιτικοί τυχοδιώκτες της κυβέρνησης, με τις ευλογίες των διεθνών οικονομικών ινστιτούτων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καταπατούν νομούς για να ξεπουλήσουν κρατικές εταιρίες και παρέχουν όλων των ειδών τις εξυπηρετήσεις στο κεφάλαιο.

Παράλληλα, το οργανωμένο έγκλημα επεκτείνει τις δραστηριότητες του, ενώ ο ίδιος ο Συμεών φρόντισε να επανακτήσει τον έλεγχο ακίνητης περιουσίας αξίας 169 εκατ. δολαρίων, η οποία του είχε αφαιρεθεί στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ