Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Οι «άθλιοι»

Για τρεις εβδομάδες έτρωγε μουστάρδα, κέτσαπ και ωμά ζυμαρικά. Είναι μόλις δύο ετών και όμως κατόρθωσε να επιβιώσει σε αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την πιο «προηγμένη και πλούσια χώρα του κόσμου», που θέλει μάλιστα διά της βίας να επιβάλει τον «πολιτισμό» της και στην υπόλοιπη οικουμένη.

Στον πολιτισμό αυτό οι «άθλιοι» δεν έχουν θέση παρά μόνο όταν γίνονται θέαμα στα αδηφάγα ΜΜΕ... Ετσι και η μικρή δίχρονη από το Τζάκσονβιλ της Φλόριδας, κατόρθωσε να αποσπάσει την προσοχή μόνο ως «θέαμα»... γιατί επιβίωσε μόνη της σε ένα διαμέρισμα επί τρεις εβδομάδες, τρώγοντας ό,τι φαγητά βρήκε στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας, τα οποία είχε μεταφέρει στο δωμάτιο της μητέρας της.

Ηταν απολύτως μόνη της γιατί η μητέρα της μόλις 20 χρόνων, Ντακίσα Τελίτα Λι, είχε φυλακιστεί με την κατηγορία της επίθεσης, ενώ ο πατέρας της, που είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, τη βρήκε τελικά τυλιγμένη με μια πετσέτα.

Το τέλος της ιστορίας; Η αστυνομία απήγγειλε και νέα κατηγορία εναντίον της 20χρονης μητέρας, αυτή τη φορά για κακοποίηση ανηλίκου, επειδή δεν είπε στους αστυνομικούς ότι το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι όταν τη συνέλαβαν, στις 10 Σεπτέμβρη. Η μικρή νοσηλεύεται με συμπτώματα υποσιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ