Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εμπόδια στο νομοσχέδιο «έκτρωμα»

ΡΩΜΗ.-- Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέστη χτες πλήγμα στο Κοινοβούλιο με την ψήφιση από την πλειοψηφία των βουλευτών μιας τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τον οπτικοακουστικό τομέα και τα μέσα ενημέρωσης, η οποία υποχρεώνει σε νέα εξέταση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία και ενδεχομένως την παράταση της ψήφισής του.

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από το Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (PRC), υιοθετήθηκε κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας με 284 ψήφους έναντι 278. Προβλέπει την απαγόρευση της απασχόλησης ανηλίκων κάτω των 14 ετών για διαφημιστικά μηνύματα.

Ο υπουργός Επικοινωνιών Μαουρίτσιο Γκάσπαρι, ωστόσο, δήλωσε ότι αναμένει το νομοσχέδιο να εγκριθεί χωρίς πολλά προβλήματα και αυτό είναι μάλλον το σημαντικό, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ το νομοσχέδιο αναθεωρεί τους κανόνες και τις αρχές που διέπουν τα οπτικοακουστικά μέσα και τη RAI, ενόψει του περάσματος στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση το 2007.

Το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη μερική ιδιωτικοποίηση της RAI, θα επιτρέψει στον Μπερλουσκόνι να διατηρήσει τον έλεγχο και των τριών τηλεοπτικών καναλιών που διαθέτει και θα επιτρέψει τη συν-ιδιοκτησία εντύπων και καναλιών δίνοντας το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να επεκτείνει την αυτοκρατορία του στα μέσα ενημέρωσης μετά το 2009...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ