Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Πρωτοφανή αντικουβανική πρόκληση

Σε πρωτοφανή αντικουβανική πρόκληση προχωράνε οι διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ρίχνοντας αδιάντροπα τις «προοδευτικές» μάσκες.

Η νέα αυτή πρόκληση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπαρασκευαστικής επιτροπής για την επόμενη έκδοση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που προγραμματίζεται για το Νοέμβρη του 2003 στο Παρίσι. Παράγοντες της γαλλικής οργανωτικής επιτροπής προσπάθησαν να αποκλείσουν Κουβανούς ομιλητές στο πάνελ, που αφορούσε στη Λατινική Αμερική, γιατί θα πρόβαλλαν τη χώρα τους και όχι τις δήθεν «διώξεις σε βάρος των αντιφρονούντων».

Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι Κουβανοί ομιλητές θα υπεράσπιζαν τη χώρα τους (καθώς θα έρχονταν από την Κούβα και όχι από το ...Μαϊάμι), είναι ανεπιθύμητοι ως «απολογητές του κουβανικού καθεστώτος»!

Μπροστά στο μεγάλο «κράξιμο», τα μάζεψαν συμβιβαζόμενοι στο να προσκληθεί μια γνωστή Κουβανέζα οικονομολόγος αλλά υπό όρους (!):

Α) Να προσκληθεί, παράλληλα, στο Φόρουμ και ένας «Κουβανός αντιφρονούντας» (διάβαζε μισθοφόρος των ΗΠΑ), ως «ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα» και ως μήνυμα προς την Κούβα!

Β) Να μη μιλήσει για την Κούβα.

Γ) Αν όμως μιλήσει να μη «λειτουργήσει ως απολογητής του καθεστώτος».

Σε αυτή την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση συναίνεσαν ο ΣΥΝ, η «Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο», το «Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», η ΟΤΟΕ μαζί με τους ανά την Ευρώπη σοσιαλδημοκράτες και τροτσκιστές!!.

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς ουσιαστικά πρόκειται για υλοποίηση της κατάπτυστης αντικουβανικής θέσης που πήρε η ΕΕ στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης.

Τότε, η απόφαση της ΕΕ των «25» ήταν να περιορίσει τις διμερείς ανταλλαγές με την Κούβα -ουσιαστικά προχωρώντας σε διπλωματικό αποκλεισμό - και να καλεί Κουβανούς αντιφρονούντες σε εορτασμούς εθνικών επετείων και άλλες εκδηλώσεις!!!

Αυτή, λοιπόν, την κατάπτυστη, πρωτοφανή, επεμβατική απόφαση της ΕΕ, που μέχρι στιγμής δεν έχουν τολμήσει να υλοποιήσουν ούτε και οι πιο αντιδραστικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έρχεται να την «πλασάρει» το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ως απόφαση των «κοινωνικών κινημάτων»!!!

Να μπουν, δηλαδή, μπροστά τα «κινήματα» -πραγματικά ή κατασκευασμένα - για να ανοίξουν αυτά, με τον μανδύα του «προοδευτικού», το νέο γύρο επιθέσεων στην Κουβανική Επανάσταση.

Οι χιλιάδες νέοι, οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες που διαδήλωσαν κατά τη Σύνοδο της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη με τα χρώματα της Κούβας στα πανό, στις μπλούζες και τις καρδιές τους έχουν δώσει την απάντησή τους. Θα την επαναλάβουν όσες φορές και όπου χρειάζεται πιο μαζικά και μαχητικά.

Η υπόθεση της υπεράσπισης της Κούβας είναι ζήτημα ειρήνης και πολέμου. Είναι θέμα υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της τιμής των λαών, του δικαιώματος να διαλέγουν και να ορίζουν το παρόν και το μέλλον τους.

Είναι ανάγκη και σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι να δώσουν αποστομωτική απάντηση και στη νέα αυτή μεταμφίεση της αντικουβανικής εκστρατείας. Να απαιτήσουν να καταδικαστεί. Να μην επιτρέψουν σε κανένα φορέα, όποιος και αν είναι ο συσχετισμός δυνάμεων, να μετατραπεί σε στήριγμα, χρηματοδότη ή δούρειο ίππο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ενάντια στον περήφανο κουβανικό λαό και την επανάστασή του.


Νίκος ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό (2021-07-14 00:00:00.0)
Να καταργηθεί η «Κοινή Θέση» για την Κούβα (2010-10-07 00:00:00.0)
Μαζική απάντηση στον ιμπεριαλισμό (2010-05-04 00:00:00.0)
Ανάγκη ανάπτυξης της αλληλεγγύης προς τη σοσιαλιστική Κούβα (2009-06-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την Κούβα (2007-07-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ