Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ενα ένα τα «φίδια» του αντικομμουνισμού αρχίζουν να ξεμυτίζουν από τις «φωλιές» τους στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να εκτοξεύουν το δηλητήριό τους, μια και προχτές ένα νέο κρούσμα αντικομμουνιστικού μένους ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Αυτή τη φορά ήταν ο γνωστός, υπεύθυνος για τη διεύρυνση της ΕΕ, επίτροπος Γκ. Φερχόιγκεν, ο οποίος κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την προενταξιακή πρόοδο των υποψήφιων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών, απαντώντας στην τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, που έθιξε μεταξύ πολλών άλλων και την απαγόρευση λειτουργίας Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές απ' αυτές τις χώρες, δήλωσε: «Παίρνοντας υπόψη το τι υπέφεραν οι λαοί αυτοί από τον κομμουνισμό, αν ήμουν πολίτης των χωρών αυτών θα ζητούσα εγώ ο ίδιος την απαγόρευση των Κομμουνιστικών Κομμάτων»!

Η επαίσχυντη τοποθέτησή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στρ. Κόρακα, ο οποίος του υπενθύμισε πως βρίσκεται εκεί όχι με προσωπική ευθύνη αλλά ως επίτροπος και εκπρόσωπος της Επιτροπής. Ο Στρ. Κόρακας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

Να θυμίσουμε πως μόλις λίγες μέρες το Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδέχτηκε το απαράδεκτο κείμενο του επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Ολλανδού βουλευτή Βαν Ντερ Λίντεν, για την καταδίκη του «ολοκληρωτικού κομμουνισμού», το οποίο παρέπεμψε στην Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για τη συζήτηση του κειμένου, ως πρότασης ψηφίσματος, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, όπως επιδίωκαν εξ αρχής οι εμπνευστές του.

Φαίνεται πως οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πολυεθνικών εκτιμούν ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούν δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές «αβρόχοις ποσί» από τους εργαζόμενους και αποφάσισαν να ανασύρουν από το παρελθόν το αντικομμουνιστικό οπλοστάσιο και να το χρησιμοποιήσουν ενάντια στους λαούς της Ευρώπης για να τους τρομοκρατήσουν και να περιορίσουν τους αγώνες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Το «φάντασμα» του κομμουνισμού, που ο Μαρξ πριν από 150 περίπου χρόνια έλεγε πως πλανιόταν πάνω από την Ευρώπη, ίσως ήρθε πάλι στα όνειρα-εφιάλτες των αστών πολιτικών της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη η ενίσχυση της ιδεολογικής και πολιτικής πάλης ενάντια στον αντικομμουνισμό, η ανασυγκρότηση και η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος (2019-12-11 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός στην Ευρώπη δε θα περάσει! (2010-12-17 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται νέα αντικομμουνιστική επίθεση (2009-09-25 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται ο αντικομμουνισμός (2008-06-04 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστική υστερία στο Ευρωκοινοβούλιο (2006-11-14 00:00:00.0)
"Ασπιρίνες" για τα τροχαία ατυχήματα (1997-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ