Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συνεχίζουν οι γιατροί, ακολουθούν οι εργαζόμενοι

Με μεγαλύτερη συμμετοχή στην επαρχία ξεκίνησε χτες η τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, που αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με μισθολογικά κυρίως θέματα. Η απεργία είχε σημαντική συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και την Αχαΐα.

Η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών λήγει αύριο. Επίσης, αύριο θα γίνει γενική συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας -Πειραιά, ώρα 12 το μεσημέρι στο Δώμα του «Ευαγγελισμού».

Με ανακοινώσεις τους, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συντάσσονται στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), σε ανακοίνωσή της για την απεργία, τονίζει: «Η λύση βρίσκεται στην αγωνιστική συσπείρωση των γιατρών, των υγειονομικών και όλων των εργαζομένων για ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των στηριγμάτων τους».

Πεντάωρες στάσεις εργασίας επαναλαμβανόμενες κάθε Πέμπτη (9,16 και 23 Οκτώβρη) ξεκινούν από μεθαύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στη διάρκεια των στάσεων της ΠΟΕΔΗΝ θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες:

-Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 11 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στα συναρμόδια υπουργεία.

-Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συγκέντρωση στην Καμάρα, ώρα 11 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Χτες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών - ΠΑΜΕ (ΑΣΥ - ΠΑΜΕ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις στάσεις εργασίας και τονίζει: «Καταδικάστε αποφασιστικά και την κυρίαρχη πολιτική και τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Πρωτοβουλία Υγειονομικών)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ