Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Κατέλαβαν τα γραφεία της Περιφέρειας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, οι διώξεις δε μας φοβίζουν». Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο όταν δεκάδες δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές και άλλοι φορείς, προχώρησαν χτες το πρωί - πρώτη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών - σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα και αποτέλεσε μια στάση αλληλεγγύης, αφού χτες, την ίδια ώρα η κυβέρνηση έσερνε στα δικαστήρια της Αθήνας, 7 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι πριν δύο χρόνια είχαν αναρτήσει πανό για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης στο υπουργείο Εργασίας.

Ομως, την ίδια στιγμή που έπεφτε το πανό του ΠΑΜΕ, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ έστελναν μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, αλλά και στις τοπικές ΕΛΜΕ - Συλλόγους που προτίμησαν να «"εκδράμουν αγωνιστικώς εις τας Αθήνας" παρά να οργανώσουν την πάλη των εκπαιδευτικών στο χώρο τους». Παράλληλα, έκαναν σαφές ότι «δε θα ανεχτούμε άλλο τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία» και διεκδίκησαν μόρφωση για όλους, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, λέγοντας «όχι στον εργασιακό μεσαίωνα των σκλάβων αναπληρωτών και δούλων ωρομισθίων».

Αργότερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον διευθυντή της Περιφέρειας, όπου του κατέθεσαν τα αιτήματά τους και γνωστοποίησαν ότι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λείπουν 950 καθηγητές και 780 δάσκαλοι, το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ανύπαρκτο, χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται, μαθήματα και τμήματα «κόβονται». Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς συναδέλφους τους και επισημαίνουν ότι «το κύριο είναι να συνεχίσουμε, ξεπερνώντας τα στενά πλαίσια ενός κλαδικού αγώνα, συντονίζοντας τη δράση μας και με τους άλλους εργαζόμενους». Παράλληλα, καλούν να διευρυνθεί το διεκδικητικό πλαίσιο των εκπαιδευτικών πέραν των οικονομικών, με αιτήματα που αφορούν το δημόσιο, δωρεάν σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση, εστιάζοντας την προσοχή στα εργασιακά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ