Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είμαστε κατήγοροι και πολέμιοι αυτών των πολιτικών

Μέσα σε δυνατό παρατεταμένο χειροκρότημα, ο Γ. Μαυρίκος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, σημείωσε ανάμεσα σ' άλλα:

«Δε νιώθουμε ούτε είμαστε κατηγορούμενοι. Είμαστε κατήγοροι και πολέμιοι των πολιτικών της κυβέρνησης που θέλει να διαλύσει την Κοινωνική Ασφάλιση, να καταργήσει το ωράριο, να ιδιωτικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις, να επεκτείνει τη μερική απασχόληση, που θέλει τελικά να μας κάνει το βίο αβίωτο και τα κέρδη των εργοδοτών πολλαπλάσια. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι το ΠΑΜΕ δεν μπορεί καμία δικαστική απόφαση, όσο καταδικαστική και να είναι, να το κάμψει και να το υποχρεώσει να διπλώσει τη σημαία της αντίστασης και του αγώνα.

Ολοι όσοι είμαστε εδώ, οι χιλιάδες που θα είναι μαζί μας στις 23 του Οκτώβρη στο Σύνταγμα, νιώθουμε περήφανοι και για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, για τις κινητοποιήσεις που κάναμε, για τις απεργίες που οργανώσαμε, για τις καταλήψεις που θα ξανακάνουμε και για τις απεργίες που θα ξαναπροκηρύξουμε. Γιατί εμείς είμαστε στρατευμένοι στη γραμμή της ταξικής πάλης και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι δε μας κάμπτουν, δε μας πτοούν, ίσα ίσα μας πεισμώνουν, μας χαλυβδώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς αυτές οι καταδίκες, η έκφραση αυτού του αυταρχισμού της κρατικής βίας και της καταστολής.

Μας δίκασαν γιατί λέει δε λειτούργησε το υπουργείο Εργασίας για μια μέρα. Ντροπή και αίσχος γι' αυτά τα κριτήρια και αυτές τις απόψεις. Γιατί το δικαίωμα για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, για σύνταξη, για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, η απαίτησή μας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά με το αν λειτούργησε ή δε λειτούργησε το υπουργείο Εργασίας και το οποιοδήποτε υπουργείο.

Η απόφαση αυτή δε βγήκε για να τρομοκρατήσει τους εφτά που δικάζονται ή όσους είσαστε εδώ. Ξέρουν πολύ καλά ότι εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα φοβηθούν. Το κάνουν όμως για να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, να στείλει ο κρατικός μηχανισμός σε πλατύτερες μάζες το μήνυμα που θα λέει "τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεστε, διπλώστε τα πανό, ο καθένας για τον εαυτό του και ο θεός για όλους". Σ' αυτή την αντίληψη θέλουν να μας σπρώξουν.

Εμείς τους λέμε ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και ότι οι αγώνες του ΠΑΜΕ θα ενταθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ