Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Σε επίθεση χθες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, άγνωστοι ένοπλοι δολοφόνησαν τον φανατικό σουνίτη βουλευτή Μολάνα Αζάμ Ταρίκ, τον οδηγό του και τρεις σωματοφύλακές του. Ο Ταρίκ, ηγέτης της εκτός νόμου οργάνωσης Σιπάχ - ε - Σαχάμπα, «είχε αναρίθμητους εχθρούς», σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, λόγω της εμπλοκής του στους φόνους «εκατοντάδων σιιτών».

ΑΣΑΜ.- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Ινδών εργαζομένων στις φυτείες τσαγιού του Ασαμ, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία από ιδιωτική (!) δύναμη ασφαλείας πέντε διαδηλωτών, που ζητούσαν αύξηση των αποδοχών τους την 29η Σεπτέμβρη και την 12ωρη στάση εργασίας την 1η Οκτώβρη.

ΚΑΜΠΑΛΑ.- Οι αρχές της Ουγκάντας εξέφραζαν φόβο για το θάνατο αρκετών δεκάδων (τουλάχιστον 45) ατόμων, στη διάρκεια τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε χτες σε γέφυρα έξω από υδροηλεκτρικό φράγμα στην ανατολική Ουγκάντα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Φονική ενέδρα σε βάρος της βραβευμένης στην Ιταλία για την πολύχρονη προσφορά της στη Σομαλία, ως εργαζόμενης σε αποστολές αρωγής, έστησαν χτες άγνωστοι δράστες. Η 60χρονη Ιταλίδα νοσοκόμα, Αναλένα Τονέλι, έχασε τη ζωή της από τα πυρά αγνώστου έξω από σανατόριο φυματικών στην περιοχή Μποράνα (930 χλμ. βορειοδυτικά της σομαλικής πρωτεύουσας).

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.- Επιχείρηση απομάκρυνσης 17.000 κατοίκων τριών περιοχών της βόρειας Μαλαισίας πραγματοποιούν από χτες οι μαλαισιανές αρχές, λόγω των πλημμυρών που προκαλούν ραγδαίες βροχοπτώσεις.

ΑΤΛΑΝΤΑ.- Με αίμα βάφτηκε η κυριακάτικη λειτουργία σε εκκλησία της Ατλάντα των ΗΠΑ, όταν μία γυναίκα εισέβαλε στην εκκλησία και σκότωσε τη μητέρα της και τον ιερέα. Αμέσως μετά, αυτοκτόνησε.

ΟΣΛΟ.- Ο 74χρονος Αμερικανός Πολ Λότερμπαρ και ο 70χρονος Βρετανός Πίτερ Μάνσφιλντ μοιράζονται από χτες το φετινό βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για τις καθοριστικές ανακαλύψεις τους στην ανάπτυξη μεθόδων που οδήγησαν στη σύγχρονη μαγνητική κάμερα και τη μαγνητική τομογραφία.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.- Απέπλευσε χτες από το λιμάνι Κρίμπι του Καμερούν το πρώτο πετρελαιοφόρο που τροφοδοτήθηκε με 950.000 βαρέλια μαύρου χρυσού από νέο δίκτυο πετρελαιαγωγών μήκους 1.075 χλμ. που εκτείνεται από το Τσαντ έως τα επίνεια του Καμερούν στον Ατλαντικό. Το δίκτυο χρηματοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα και από τις πετρελαϊκές EXXONMOBIL, CHEVRON TEXAKO και (μαλαισιανή)PETRONAS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ