Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑ
Αποφάσεις για νέες απεργίες

Νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις στο χώρο του δημόσιου συστήματος Υγείας πάρθηκαν χτες - με περιορισμένο ωστόσο περιεχόμενο που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ούτε των λειτουργών ούτε και των χρηστών των υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε 48ωρες απεργίες στις 18-19 και 25-26 Οκτωβρίου 2003 και νέο Γενικό Συμβούλιο στις 30.10.2003. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων περιορίζεται σε οικονομικά αιτήματα - πολύ πίσω απ' τις σύγχρονες ανάγκες των νοσοκομειακών γιατρών - και δεν αναφέρεται σε θέματα εμπορευματοποίησης της Υγείας, όπως εκδηλώνεται μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Με το πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαφώνησε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» και πρότεινε τη διεκδίκηση ενός ενιαίου δημόσιου συστήματος Υγείας με την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και το συντονισμό με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και άλλους μαζικούς φορείς. Η «Πανεπιστημονική» καλεί τους γιατρούς να διεκδικήσουν και να προβάλουν αυτή τη θέση μέσα απ' τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ

Χτες συνεδρίασε και η Ολομέλεια της διοίκησης των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και αποφάσισε πενθήμερη απεργία για 20-25 Οκτώβρη 2003, που περιορίζεται όμως στα εργασιακά θέματα των γιατρών καθώς δεν προωθήθηκε καμιά νομοθετική ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλη.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» πρότεινε τη διεκδίκηση μέσα απ' τις κινητοποιήσεις ενός ενιαίου δημόσιου συστήματος Υγείας στα πλαίσια του οποίου θα διασφαλίζεται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών με ικανοποιητικές αποδοχές. Επίσης, πρότεινε το συντονισμό με τους άλλους υγειονομικούς φορείς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Η πρόταση της «Πανεπιστημονικής» δεν έγινε δεκτή και η απόφαση της πλειοψηφίας περιορίστηκε μόνο στα εργασιακά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ