Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Αλλοι τρεις εργάτες νεκροί

Πριν ακόμα «σβήσουν» τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα «...κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί το ανθρώπινο λάθος, που οδηγεί σε αυτά τα πραγματικά δυσάρεστα και ατυχή γεγονότα...», τρεις ακόμα εργάτες έχασαν τη ζωή τους στους χώρους δουλιάς (έξι μέσα σε τέσσερις μέρες), διαψεύδοντας ότι αυτοί οι θάνατοι είναι σπάνιοι και ατυχήματα. Αλλά είναι ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στηρίζοντας την ένταση της εργοδοτικής ασυδοσίας. Θάνατοι, που ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πιο τραγικό τρόπο τα λεγόμενα των οικοδόμων προς τον υφυπουργό Εργασίας Λ. Τζιώλα, ότι «τα χέρια εργοδοτών και κυβέρνησης είναι βαμμένα με αίμα». Πλέον, οι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στους χώρους δουλιάς από τις αρχές του 2003 έχουν ξεπεράσει τους 110!!!

Χθες το πρωί, στην τοποθεσία Βραχωτό του Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής, όπου λειτουργούν λατομεία της εταιρίας «Λατομία Σιθωνίας ΑΕ», ο 36χρονος Ιγνάτογλου Αναστάσης του Ιωάννη οδηγούσε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της πιο πάνω εταιρίας, όταν το όχημα εκτράπηκε της πορείας του και κατέπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων. Ο οδηγός επιχείρησε έξοδο από το όχημα και εκτινάχτηκε πάνω σε βράχια, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Νικολάου.

Να σημειωθεί ότι η τοποθεσία όπου βρίσκονται τα λατομεία είναι ορεινή και οι χωματόδρομοι μέσα στο λατομείο σε κακή κατάσταση. Επίσης, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται εσωτερικά στο λατομείο είναι «σαράβαλα» και αυτοί οι δύο παράγοντες πρέπει να ευθύνονται για την εκτροπή του οχήματος από την πορεία του και το θάνατο του οδηγού.

Στις 6.15 χθες το πρωί, ο Αντώνης Κολιόπουλος, 53 ετών, εργαζόμενος ως οδηγός απορριμματοφόρου στο Δήμο Βέροιας, έχασε τη ζωή του την ώρα που έσκασε λάστιχο του οχήματός του. Κατάπληκτοι και έντρομοι, οι περαστικοί στο κέντρο της Βέροιας άκουσαν μια εκκωφαντική έκρηξη και είδαν τον οδηγό να πέφτει κάτω στο οδόστρωμα και να μένει ακίνητος. Λίγο πριν, οι δύο εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του οχήματος, παρατήρησαν ένα εξόγκωμα σε ένα από τα πίσω ελαστικά του οχήματος και κάλεσαν τον οδηγό να του το δείξουν. Οταν ο οδηγός κατέβηκε από τη θέση του, πλησίασε τη ρόδα και έσκυψε να εξετάσει το προβληματικό λάστιχο, ακολούθησε η έκρηξη. Το ελαστικό κομματιάστηκε και τα αέρια της έκρηξης χτύπησαν τον άτυχο οδηγό στο πρόσωπο, τον τίναξαν πίσω και προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατο.

Σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασίας ΟΤΑ» καταγγέλλεται ότι, κατά πληροφορίες, το λάστιχο «ήταν από αναγόμωση από το Φλεβάρη του 2003». Ακόμα, σημειώνεται ότι στο παρελθόν «θρηνήσαμε και άλλους συναδέλφους από παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας και μέσων προστασίας κατά την ώρα εργασίας». Καταλήγοντας, η ΔΑΣ καταγγέλλει την πολιτική που ακολουθούν οι δήμαρχοι και η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να «εξευτελίζουν την εργασία και την προσωπικότητα των εργαζομένων και τους καλεί να σταματήσουν με τον αγώνα τους και την πάλη τους το δολοφονικό χέρι της εργοδοσίας, που με ασπίδα την κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να σκοτώνει εργάτες».

Ενα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» έγινε γνωστό χτες. Ο 25χρονος οικοδόμος Αγγελής Γεώργιος, την ώρα που δούλευε σε οικοδομή στο Μαρούσι, έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, όταν ο βραχίονας αντλίας σκυροδέματος ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρους αγωγούς της ΔΕΗ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρός εργάτης στη Χαλκίδα(2011-01-22 00:00:00.0)
Διπλό έγκλημα σε Γιάννενα και Οινόφυτα(2008-06-24 00:00:00.0)
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ(2007-12-28 00:00:00.0)
Ανατράπηκε κινούμενη βόμβα(1998-08-06 00:00:00.0)
Φρικτός θάνατος στο λατομείο(1998-08-04 00:00:00.0)
72 νεκροί από τροχαίο στο Ζα'ϊρ(1996-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ