Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ
Η ποινικοποίηση δεν τους σταματά

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση είναι οι Γεωτεχνικοί κόντρα στις απειλές, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τα δικαστήρια που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κάμψει τον αγώνα τους.

Η απεργία που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) κρίθηκε δύο φορείς ως «παράνομη και καταχρηστική» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας όπως άλλωστε ήθελε η κυβέρνηση, ωστόσο η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, η οποία απέστειλε φαξ στα ΜΜΕ όπου αναγράφεται: «Η ΑΔΕΔΥ εκ των πραγμάτων ανακοινώνει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις έως και τη Δευτέρα 13/10».

Τη Δευτέρα το πρωί οι γεωτεχνικοί θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις κατά περιοχή όπου θα αποφασιστεί η πορεία της κινητοποίησης, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Χτες, ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς κάλεσε σε «άτυπη», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, συνάντηση τους προέδρους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΓΕΔΥ και των Διοικητικών Υπαλλήλων του υπουργείου. Για το μόνο το οποίο «δεσμεύτηκε» ο υπουργός, είναι η καταβολή ενός φιλοδωρήματος ύψους 30 ευρώ για φέτος, και 20 ακόμα ευρώ του χρόνου, ενώ για τα υπόλοιπα καίρια θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των απεργών, παρέπεμψε σε έναν ακόμη... μακρόπνοο διάλογο.

Οπως τόνισαν χτες στον «Ρ» στελέχη της ΠΟΓΕΔΥ, η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, και σε αυτόν τον αγώνα το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ, έχει την υποχρέωση και το καθήκον να συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις.

Επίσης, η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων θα συνεχιστεί και την ερχόμενη βδομάδα, καθώς έχουν κηρύξει νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ τριήμερη απεργία έχουν κηρύξει για τις 15, 16 και 17 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ