Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι αύριο στη γενική συνέλευση

Τη δύναμη του Συνδικάτου τους να διεκδικεί και να κερδίζει δικαιώματα ενισχύουν οι μεταλλεργάτες της Αθήνας, με τη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση του Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» που θα γίνει την Κυριακή, 12 Οκτώβρη, στις 9.30 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑ (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος). Το κάλεσμα των συνδικαλιστών της διοίκησης όλο το προηγούμενο διάστημα για μαζική συμμετοχή απλώθηκε στους χώρους δουλιάς του κλάδου, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοτών.

Με την παρουσία τους, που είναι αναγκαία όπως έχει σημειώσει και στο κάλεσμα, θα συμβάλουν στο πρόγραμμα με τις παρεμβάσεις που ετοιμάζει η διοίκηση του Συνδικάτου για το επόμενο διάστημα, σε δεκάδες εργοστάσια για να διεκδικήσει καλύτερα μεροκάματα και εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Ταυτόχρονα, θα προετοιμάσουν την όσο γίνεται καλύτερη συμμετοχή του κλάδου στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 Οκτώβρη στο Σύνταγμα, ώστε μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη να στείλουν μια πρώτη απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και εργοδοτών και να διεκδικήσουν αιτήματα που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Γι' αυτό και το Συνδικάτο έχει καλέσει τους μεταλλεργάτες να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και γύρω από αυτό με την αγωνιστική του δράση να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα πείνας που παίρνουν όταν η ακρίβεια συνεχίζει να οργιάζει. Να βάλουν φρένο στην ασυδοσία των εργοδοτών με την ανασφάλιστη εργασία και την κατάργηση των ειδικοτήτων. Την εντατικοποίηση της εργασίας που σε συνδυασμό με την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα ο κλάδος να θρηνεί 12 νεκρούς εργάτες από την αρχή του χρόνου. Για την Υγεία και Παιδεία που τις πληρώνουν πανάκριβα.

Στα αιτήματα που καταθέτει η διοίκηση του Συνδικάτου ότι διεκδικεί αναφέρει μεταξύ άλλων: Κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ με 6 τριετίες από 5%, κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, 6ωρο - 30ωρο για τα βαρέα ανθυγιεινά, ένταξη όλου του κλάδου στα βαρέα, επέκταση υπαλληλικής αποζημίωσης (Ν. 2112) για όλους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ