Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΕ
«Τρώει» γη και κατακτήσεις των κατοίκων του Περάματος

Αμεσο κίνδυνο αντιμετωπίζει το Πέραμα, καθώς ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά ΑΕ, έχει ήδη αρχίσει να αρπάζει ζωτικούς χώρους της πόλης, τους οποίους ο λαός είχε κατοχυρώσει με σκληρούς αγώνες. Πρόκειται για το παραλιακό νοτιοανατολικό άκρο του Περάματος, περιοχή γνωστή ως Αρμός, που ο ΟΛΠ επιδιώκει να μετατρέψει σε απέραντη μάντρα όπου θα εναποθέτουν τα εμπορευματοκιβώτιά τους (κοντέινερς) οι εταιρίες πολυεθνικών, με ό,τι αυτό σημαίνει για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη ο ΟΛΠ έχει ξεκινήσει στην περιοχή επιχωματώσεις και χτίζει ένα τεράστιο τείχος, κουρελιάζοντας νομοθεσία και δικαστικές αποφάσεις που είχαν κερδίσει οι Περαματιώτες. Αυτή η τακτική του ΟΛΠ σε βάρος του Περάματος αποτελεί σαφές μήνυμα και προς του άλλους δήμους που συνορεύουν μαζί του, δηλαδή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Σε ό,τι αφορά ειδικά το Πέραμα, η αυθαίρετη εξάπλωση του ΟΛΠ, όπως όλα δείχνουν, ήταν σχέδιο προαποφασισμένο μεταξύ των κυβερνητικών επιτελείων και της ΝΔ. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «επένδυσαν» χοντρά ποσά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές προκειμένου, όπως αναφερόταν από δικούς τους κύκλους, να πάρουν το δήμο από τα χέρια του αγωνιστή δημάρχου Γιάννη Πατσιλινάκου, επικεφαλής της Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», καθώς αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Τώρα, ο ΟΛΠ ανεξέλεγκτος πια και με την ανοχή, αν όχι τη συγκατάθεση, της σημερινής δημοτικής αρχής και προσωπικά του νέου δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου, ο οποίος εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έβαλε μπρος την υλοποίηση των βάρβαρων σχεδίων του.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος προχτές προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, με την οποία ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τις αυθαιρεσίες του ΟΛΠ. Σε ανακοίνωση τής Κίνησης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» επισημαίνεται ότι ο ΟΛΠ είχε ξεκινήσει τα μπαζώματα πριν από εξίμισι χρόνια, όμως από το Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν χαρακτηριστεί παράνομα και είχαν σταματήσει. Αναφέρει ακόμα ότι στις 21 Σεπτέμβρη κατέθεσε έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος ζητώντας την παρέμβαση του σημερινού δημάρχου, όμως δεν πήρε καμία σχετική απάντηση...

Η Κίνηση χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου για την πόλη καλεί «το λαό του Περάματος, τη Δημοτική Αρχή της πόλης, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, να συντονιστούμε αγωνιστικά για να βάλουμε ένα τέλος στις αυθαιρεσίες του ΟΛΠ, για να μη χάσουμε όσα κερδίσαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ