Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζητά ρόλο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στο ζήτημα της καθαριότητας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, διεκδικεί ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, ενόψει της ολοκλήρωσης του επιχειρησιακού προγράμματος «Καθαρή Αθήνα», με το οποίο θα καθοριστεί τι κάνει κάθε φορέας. Σημειώνουμε ότι το αίτημα αυτό αφορά μόνο στον καθαρισμό των πόλεων και όχι των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και χώρων διαμονής, που αποτελούν αρμοδιότητα της Επιτροπής «Αθήνα 2004» και αναμένεται να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γ. Μαστοράκο, ο ΕΣΔΚΝΑ διεκδικεί να αναλάβει το συντονισμό και την ικανοποίηση των αναγκών των δήμων σε εξοπλισμό (κάδους, απορριμματοφόρα, κλπ.) και προσωπικό, που θα προκύψουν τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη του 2004. Σύμφωνα με τον Γ. Μαστοράκο, το δίμηνο που θα διαρκέσουν οι Αγώνες, η παραγόμενη ποσότητα απορριμμάτων θα αυξηθεί κατά 7%, ενώ στα 1.200 δρομολόγια απορριμματοφόρων θα προστεθούν άλλα 50. Σήμερα, ο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων διαχειρίζεται ημερησίως 5.500 τόνους σκουπιδιών, δηλαδή το 50% των απορριμμάτων της χώρας. Μόνο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις υπολογίζεται να παραχθούν, το δίμηνο των Αγώνων, 8.000 τόνοι σκουπιδιών.

Για την κάλυψη των αναγκών αυτών ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ είπε πως χρειάζεται η πρόσληψη 1.500 εκτάκτων και ο εξοπλισμός των δήμων με 50 επιπλέον απορριμματοφόρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ