Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Αναβλήθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Για την Πέμπτη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες συζήτηση και ψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Ζίβκοβιτς. Αυτό επιτεύχτηκε μετά απ' τις έντονες, πολύωρες πιέσεις στελεχών της κυβέρνησης, που επιχειρούσαν να κερδίσουν χρόνο μπροστά στη (διόλου απίθανη) κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος και τη διάλυση των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση αναβολής της συζήτησης της πρότασης μομφής έγινε εννιά ώρες απ' την προγραμματισμένη ώρα έναρξής της, καθώς η κυβέρνηση Ζίβκοβιτς επιχειρούσε (όπως και πέτυχε) να βρει ανοιχτό νομικό «παραθυράκι» για να αναβάλει «για μερικές μέρες» την ψήφιση της πρότασης μομφής. Ο δε Τόμισλαβ Παναγιότοβιτς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης του Ζίβκοβιτς (Δημοκρατικό Κόμμα) παραδέχτηκε μάλιστα νωρίτερα πως «διακυβεύεται το μέλλον της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου».

Η πολεμική στελεχών της αντιπολίτευσης είχε πάρει «φωτιά» ώρες πριν, με τον Ντράγκαν Μαρσιτσάνιν, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (του πρώην προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα) να σχολιάζει την πολύωρη καθυστέρηση και τελικώς την αναβολή της συζήτησης στο Κοινοβούλιο ως «ομολογία ήττας του κυβερνητικού συνασπισμού της DOS ανεξαρτήτως από την πορεία της συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο, ή της προκήρυξης πρόωρων εκλογών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ