Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ
Αναμονή μέχρι και 9 μήνες!

Για πολλοστή φορά επαναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτησή τους στη Βουλή, το θέμα των μεγάλων ελλείψεων ορισμένων ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού στα ιατρεία του ΙΚΑ Βόλου, πρόβλημα με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις για τους ασφαλισμένους, αφού η αναμονή μέσω του 184 για ραντεβού με οφθαλμίατρο ή ενδοκρινολόγο μπορεί να φτάσει τον ένα μήνα. Η τοποθέτηση οδοντοστοιχίας, υπογραμμίζουν οι Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας στην Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή, απαιτεί και εννέα μήνες, ενώ ο ορισμός ραντεβού με οδοντίατρο - ακόμα και να πονά κάποιος - καθυστερεί 20 ημέρες.

«Εχοντας υπόψη ότι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ Βόλου - Ν. Ιωνίας είναι πάνω από 8.500, είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα κενό ειδικότητας γιατρών για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση και φροντίδα υγείας των ασφαλισμένων. Αντί αυτού υπάρχει πληθώρα ελλείψεων σε γιατρούς», τονίζουν οι βουλευτές και υπογραμμίζουν ότι είναι άμεση η ανάγκη να προσληφθούν στο ΙΚΑ Βόλου δύο οφθαλμίατροι, ρευματολόγοι - καθώς δεν υπηρετεί κανένας και οι ασθενείς φτάνουν ως και τη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετηθούν, με συνέπειες εκτός των άλλων την οικονομική επιβάρυνση για το ΙΚΑ και τους ασθενείς - δύο τουλάχιστον ακτινολόγοι - υπηρετεί ένας - ένας τουλάχιστον ενδοκρινολόγος, οδοντίατροι και τουλάχιστον τρεις παρασκευαστές.

Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, συμπληρώνουν οι βουλευτές, εξαντλεί κάθε όριο προσφοράς υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, όμως δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αφού μόνο το φιλότιμο των γιατρών, οι οποίοι εργάζονται σχεδόν χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, δεν αρκεί.

«Επειδή η κατάσταση αυτή στο ΙΚΑ Βόλου - Ν. Ιωνίας δεν μπορεί να συνεχιστεί και τα θύματα αυτής της πολιτικής να είναι οι ασφαλισμένοι και το ιατρικό προσωπικό», οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού, για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες οι γιατροί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ