Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απεργούν σήμερα και αύριο

Με αγωνιστικό πλαίσιο που δηλώνει την αντίθεση των εργαζομένων στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκινά σήμερα η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Οκτώβρη, η πρώτη είχε γίνει στις 6 Οκτώβρη με την κυβέρνηση να απορρίπτει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να μετέχουν μαζικά και να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή προσυγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στην πλατεία Βάθης και ώρα 10 π.μ. Ακόμα, οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να προβάλλουν τα αιτήματα της απεργίας και πιθανόν να πραγματοποιήσουν πορεία.

Οπως επισημαίνει και η Συντονιστική, σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εντείνει καθημερινά την επίθεσή της σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για μια πολιτική, που έχει μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, και στηρίζεται τόσο από τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΝ όσο και από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ. Μάλιστα, κύριο μέλημα των παρατάξεων αυτών είναι, σημειώνει η Συντονιστική «η επίθεση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και σε βάρος των στελεχών του ΠΑΜΕ».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, προκύπτει η ανάγκη όχι μόνο για απόρριψη των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών αλλά και σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, απαιτείται οι στόχοι πάλης να παίρνουν υπόψη τους τις διαρκώς αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Αιτήματα όπως αυτά που θέτει η Συντονιστική των ΟΤΑ: Μόνιμη, σταθερή δουλιά για όλους, καμιά απόλυση εργαζόμενου, απόσυρση του νόμου για τη μερική απασχόληση, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, πρόσληψη μόνο μονίμων εργαζομένων, Βαρέα και Ανθυγιεινά στους ΟΤΑ με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ με μειωμένα όρια ηλικίας, κατώτερος μισθός 1.100 ευρώ κ.ά.

Σε συνάντηση που έγινε χτες αργά το βράδυ μεταξύ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και του υφυπουργού Εσωτερικών Λ. Παπαδήμα, ο τελευταίος απέρριψε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά προσπαθώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις τους πέταξε κάποια «ψίχουλα» στο ειδικό επίδομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ