Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαθέσεις αποκλεισμού

Παρελκυστική τακτική και τη μέθοδο της κωλυσιεργίας εφάρμοσε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην Ολομέλεια του Κέντρου την Τρίτη το βράδυ, για ν' αποφύγει τη συζήτηση πάνω στις αιτήσεις εγγραφής στη δύναμη του ΕΚΘ τριών ενεργών σωματείων ταξικά προσανατολισμένων.

Ενώ εισηγήθηκε την έγκριση της αίτησης εγγραφής 6 νέων σωματείων, δεν έδειξε αποφασισμένη να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο και για τα σωματεία με σημαντική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, που συσπειρώνουν χιλιάδες εργαζόμενους στις μεταφορές (οδηγούς φορτηγών). Οι αιτήσεις των τριών σωματείων δεν παρουσιάστηκαν στην Ολομέλεια για συζήτηση και αυτό φανερώνει μια διάθεση αποκλεισμού από τη δύναμη του ΕΚΘ σωματείων που δεν ελέγχονται από την πλειοψηφία, ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου συνεδρίου του ΕΚΘ τον άλλο μήνα.

Με πρόταση της «Εργατικής Ενότητας» αποφασίστηκε οι αιτήσεις των 3 σωματείων να έρθουν για συζήτηση στην επόμενη Ολομέλεια την Τρίτη 21 του Οκτώβρη. Στελέχη της «Εργατικής Ενότητας» δήλωσαν πως ελπίζουν ότι θα κυριαρχήσει η λογική και το συμφέρον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και δε θα υπάρξει προσπάθεια αποκλεισμού των σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ