Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Ασυνείδητοι και σπάταλοι οι εργαζόμενοι...

Η κυβέρνηση απειλεί τώρα ανοιχτά τους εργαζόμενους ότι, αν δεν περικοπούν οι δαπάνες περίθαλψης των ασφαλισμένων του Δημοσίου, θα προχωρήσει είτε σε πρόσθετες εισφορές, είτε σε πρόσθετη φορολογία!

Τον προκλητικό αυτό εκβιασμό εξέφρασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, στη διάρκεια της ομιλίας που έκανε με αφορμή τα εγκαίνια του καταστήματος των υπηρεσιών περίθαλψης των ασφαλισμένων του Δημοσίου στη Δυτική Αττική. Επίσης, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, απευθυνόμενος προς όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, χαρακτήρισε τα όποια αιτήματά τους για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών «παράλογες και άκαιρες απαιτήσεις συντεχνιών»!

Ο Ν. Χριστοδουλάκης, στην ομιλία του, απερίφραστα δήλωσε ότι ο βασικός σκοπός της δημιουργίας του Οργανισμού Περίθαλψης των Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), είναι αυτός της δραστικής περιστολής των δαπανών περίθαλψης. Αποσιωπώντας ουσιαστικά χαρακτηριστικά του σημερινού συστήματος περίθαλψης, όπως την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών περίθαλψης που ακολουθεί η κυβέρνησή του, πολιτική η οποία έχει οδηγήσει σε γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος, ο Ν. Χριστοδουλάκης άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί λάβρος κατά των ...σπάταλων και ...ασυνείδητων εργαζομένων. Ετσι, αφού στην αρχή παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το χρονικό διάστημα 1991 -2002 οι συνολικές δαπάνες περίθαλψης των δαπανών του Δημοσίου αυξήθηκαν με ετήσιο μέσο ρυθμό 17,5%, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η μεγάλη αυτή αύξηση «κυρίως οφείλεται στη σπατάλη και στην πληρωμή ανύπαρκτων ή άσκοπων διαγνωστικών πράξεων και θεραπειών». Και αφού κατηγόρησε τους εργαζόμενους για έλλειψη συνείδησης, ξεκαθάρισε ότι, μέσω της δημιουργίας του ΟΠΑΔ, η κυβέρνηση επιδιώκει «τη συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των δαπανών στο ύψος της αύξησης των εισροών». Σε άλλο σημείο επισήμανε: «Η απαράδεκτη κατάσταση των άσκοπων δαπανών πρέπει να γίνει συνείδηση όλων και να καταπολεμηθεί συστηματικά, γιατί αλλιώς θα οδηγήσει σε πρόσθετες εισφορές ή πρόσθετη φορολογία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ