Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αθλιοι ψηφοθήρες

Πριν λίγες μέρες, από το αρμόδιο τμήμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Καρδίτσας, δόθηκε στον τοπικό Τύπο η παρακάτω ανακοίνωση: «Φέρεται σε γνώση του αναγνωστικού κοινού, ότι δεν ψηφίστηκε καμιά νέα διάταξη νόμου, για χορήγηση συντάξεων σε αναγνωρισμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - συνταξιούχους του ΟΓΑ.Σκοπός της ανακοίνωσης αυτής είναι, η αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών της κατηγορίας αυτής, που κατακλύζουν καθημερινά το αρμόδιο τμήμα, χωρίς ουσιαστικό λόγο».

Τι συνέβη, λοιπόν, και οι ταλαίπωροι αγωνιστές συνωστίζονται στα γραφεία της Νομαρχίας, ζητώντας να μάθουν αν ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουν κι αυτοί τα λίγα ψίχουλα -συμπλήρωμα στην ψευτοσύνταξη του ΟΓΑ, που τους υπόσχεται είκοσι χρόνια τώρα, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Η εξήγηση είναι απλή. Οι αισχροί και αναίσχυντοι ψηφοθήρες του ΠΑΣΟΚ, «θυμήθηκαν» πάλι (παραμονές των εκλογών της 9ης του Απρίλη), τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, και τους «χορηγούν» απλόχερα συντάξεις, μετάλλια και διπλώματα τιμής, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Πήραν «αμπάριζα», αυτές τις μέρες, και προσπαθούν, «πόρτα - πόρτα», να πείσουν τους αγωνιστές πως το πρόβλημά τους λύθηκε και πως αμέσως μετά τις εκλογές, θα λάβουν τις επιταγές τους, με όλα τα καθυστερούμενα, αρκεί να «βοηθήσουν» το ΠΑΣΟΚ να ξαναπάρει την κυβέρνηση.

Από τα κυβερνητικά επιτελεία προπαγάνδας, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη μία άθλια επιχείρηση ψηφοθηρίας σε βάρος των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, με τον ίδιο σκοπό: την υφαρπαγή δηλαδή της ψήφου τους. Για να ψαρέψουν στα θολά νερά, συνέταξαν ένα αισχρό και προβοκατόρικο κείμενο με τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ εγγύηση σταθερότητας και προόδου» που το κυκλοφορούν κάποιοι ριψάσπιδες, βολεμένοι σε κυβερνητικές καρέκλες, και ζητούν από τους αγωνιστές να το υπογράψουν, ώστε και με τη δική τους ψήφο να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει το «σοσιαλιστικό» του Πρόγραμμα.

...Χωρίς ίχνος ντροπής και φιλότιμου, κάνοντας το μαύρο άσπρο, προσπαθούν, αυτή την κυβέρνηση των οσφυοκαμπτών που ξεπούλησε, κυριολεκτικά, ό,τι ιερό και όσιο της πατρίδας μας στα ξένα αφεντικά, να την παρουσιάσουν ως εγγυητή της σταθερότητας και της προόδου. Εφτασαν ακόμα και στο σημείο να ισχυριστούν, ότι τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που συρρέουν αυτές τις μέρες προς το Κόσσοβο για το δεύτερο γύρο αιματοκυλίσματος της μαρτυρικής Γιουγκοσλαβίας, τα... ζήτησε ο ίδιος ο Μιλόσεβιτς (!!!).

Είναι, πραγματικά, να απορεί κανείς με τον αμοραλισμό και το απύθμενο θράσος τους. Με τέτοια φτηνά και καταγέλαστα καραγκιοζιλίκια προσπαθούν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό; Δεν καταλαβαίνουν, για παράδειγμα, οι «εγκέφαλοι» της πασοκικής προπαγάνδας, ότι κάνουν ακόμα πιο μικρόν και πιο αστείο το «μεγάλο» αρχηγό τους, όταν τον περιμένουν στις διάφορες προεκλογικές περιοδείες, με ένα μακρύ, κατακόκκινο κασκόλ γύρω στο λαιμό του; Είναι αρκετή μια καλοπλυμένη λωρίδα κόκκινο ύφασμα, για να σκεπάσουν τα τόσα «άπλυτά» τους, (βομβαρδισμοί Γιουγκοσλαβίας, Ιμια, παράδοση Οτσαλάν, Μαδρίτη, Ελσίνκι κλπ.), που έχουν γίνει βουνά και βρομάνε απαίσια; (Είναι, σαν να βάζουν στο κεφάλι μιας πειθήνιας και υπάκουης κότας ένα ψηλό, κόκκινο λειρί, και να την παρουσιάζουν σαν έναν περήφανο και αγέραστο κόκορα).

Ομως, κοντός ψαλμός, αλληλούια. Στις 9 του Απρίλη, ο ελληνικός λαός θα τους πληρώσει όλους κατά τα έργα τους. Τόσο τους άθλιους ψηφοθήρες του ΠΑΣΟΚ, όσο και τους άλλους, εκείνους τους «συντρόφους» της «ροζ Αριστεράς», που «περπατάνε» αριστερά, αλλά αλληθωρίζουν προς τα δεξιά, περιμένοντας, ίσως κανένα κοκαλάκι από το πλούσιο τραπέζι της εξουσίας.

Ψήφο, λοιπόν, στο τιμημένο Κουκουέ, στο Λαϊκό Μέτωπο της πραγματικής Αριστεράς, και όχι της άλλης, της ερζάτς και γιαλαντζί αριστερής χορτόσουπας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ