Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ 2004
Δικαστικό μπαράζ για τον Ιππόδρομο

Σε νέο κύκλο δικαστικής διαμάχης μπαίνουν ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) και κοινοπραξίες που αποκλείστηκαν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή δύο νέων ιπποδρόμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο και την ανάληψη διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος για 25 χρόνια.

Υστερα από μήνυση που κατέθεσε εκπρόσωπος μιας από τις εταιρίες που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό κατά των μελών του ΔΣ του ΟΔΙΕ και των εταιριών που συγκροτούν κοινοπραξία που εκτελεί χρέη χρηματοοικονομικού συμβούλου του Οργανισμού, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισιδ. Ντογιάκος παρέπεμψε την υπόθεση στο 2ο τακτικό ανακριτή. Στη μήνυσή του ο εκπρόσωπος της εταιρίας επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία: στο χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΟΔΙΕ, που συμμετείχε στη διαδικασία προεπιλογής των υποψηφίων για το διαγωνισμό, συμμετέχει ο δικηγόρος Τρ. Κουταλίδης, ο οποίος όμως ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ εταιρίας που ανήκει στο Σ. Κόκκαλη. Ανάμεσα στις εταιρίες που επιλέχθηκαν για τη Β΄ φάση του διαγωνισμού βρίσκεται και η εταιρία «Ιντραλότ ΑΕ» του Σ. Κόκκαλη. Ετσι, όπως σημειώνει στη μήνυση ο εκπρόσωπος της «Christina Ink», υπάρχουν «υπόνοιες αδιαφάνειας».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έχει ασκήσει δίωξη κατά του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης - προεπιλογής υποψηφίων Αλ. Παναγόπουλο, των μελών του ΔΣ του ΟΔΙΕ, των μελών του ΔΣ της εταιρίας «Charterhouse Bank Limited» (χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΔΙΕ) και του δικηγόρου Τρ. Κουταλίδη, με την κατηγορία της ψευδορκίας στον πρώτο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν στους υπόλοιπους. Και αυτή η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση αποκλεισθείσας από το διαγωνισμό εταιρίας.

Στο μεταξύ, σήμερα εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρία «Christina Ink» κατά του ΟΔΙΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» με την οποία ζητά να μη δοθούν τα Τεύχη Δημοπράτησης του διαγωνισμού στις πέντε προεπιλεγείσες εταιρίες μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του δικαστηρίου.

Να σημειώσουμε ότι προηγούμενα ασφαλιστικά μέτρα πέντε εταιριών, κατά του ΟΔΙΕ, απορρίφθηκαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ιδιώτες ο χώρος του ιπποδρόμου (2000-03-30 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση επικύρωσε το σκάνδαλο (2000-03-10 00:00:00.0)
Με απειλές απαντά ο ΟΔΙΕ στις ...διώξεις (2000-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ