Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αισχρή κοροϊδία των παλιννοστούντων

Δυο βδομάδες πριν τις εκλογές αποφάσισαν τη χορήγηση δανείων για κατοικίες, που δε φτάνουν ούτε για μια καμαρούλα

Στο Ζυγό της Καβάλας -απ' όπου και η φωτογραφία- μοίρασαν γιαπιά που είναι υπό κατάσχεση! Τώρα δίνουν δάνεια που δε φτάνουν ούτε για τις κολόνες...
Στο Ζυγό της Καβάλας -απ' όπου και η φωτογραφία- μοίρασαν γιαπιά που είναι υπό κατάσχεση! Τώρα δίνουν δάνεια που δε φτάνουν ούτε για τις κολόνες...
Σε προεκλογική εκμετάλλευση της ανάγκης για κατοικία των παλιννοστούντων στη χώρα μας προχωρεί η κυβέρνηση. Με κοινή απόφασή τους, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αποφάσισαν να χορηγήσουν δάνεια για την αγορά κατοικίας σε 20.000 οικογένειες παλιννοστούντων, το ύψος των οποίων δεν καλύπτει τις δαπάνες κατασκευής ενός σπιτιού.

Συγκεκριμένα, το ποσό του χορηγούμενου δανείου ανέρχεται σε μόλις έντεκα εκατομμύρια δραχμές για κάθε νοικοκυριό, προσαυξημένο κατά 500 χιλιάδες δραχμές για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος - ανήλικα παιδιά και γονείς σε ηλικία συνταξιοδότησης. Το ύψος του δανείου είναι πολύ μικρό και προκειμένου να καταφέρει κάποιος να χτίσει ένα σπίτι θα πρέπει να έχει ήδη κάποια χρήματα. Αυτή είναι η «καλή» πλευρά, καθώς στην αντίθετη περίπτωση η... επιχορηγούμενη οικογένεια θα χρειαστεί να συνάψει και άλλο δάνειο για να ολοκληρώσει το σπίτι. Στο ενδεχόμενο αυτό η οικογένεια είτε θα συναντήσει την άρνηση των τραπεζών, είτε θα επωμιστεί μεγάλες δόσεις για την αποπληρωμή του νέου δανείου.

Σύμφωνα με την απόφαση το επιτόκιο με το οποίο βαρύνονται όσοι παλιννοστούντες πάρουν το δάνειο, είναι ίσο με αυτό των έντοκων γραμματίων Δημοσίου δωδεκάμηνης διάρκειας, προσαυξημένο κατά 8,85%. Η όλη ιστορία είναι μάλλον δώρο άδωρο για τους παλιννοστούντες, αλλά προεκλογικά αξιοποιήσιμο για την κυβέρνηση, αφού οι τράπεζες δίνουν δάνεια με ανάλογο επιτόκιο.

Σχετικές αιτήσεις πάντως, μπορούν να υποβάλλουν όσοι ενδιαφέρονται, στα κατά τόπους γραφεία του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Απόδημων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ