Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θρήνος και οργή στην κηδεία του 18χρονου

Ελεύθερος ο αστυνομικός και προκλητικές επευφημίες, κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή

Ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, αφέθηκε ο 33χρονος αστυνομικός Γ. Ατματζίδης, που τα ξημερώματα του Σαββάτου σκότωσε στη Θεσσαλονίκη τον 17χρονο Νίκο Λεωνίδη.

Ο αστυνομικός, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση 500.000 δρχ., εξήλθε από το γραφείο του ανακριτή, γενόμενος δεκτός από ομάδα συγκεντρωμένων με επευφημίες. Εναντίον του Ατματζίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ μήνυση εναντίον του κατέθεσε χθες και η οικογένεια του θύματος. Οι προκλητικές αυτές εκδηλώσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από φερόμενους ως συναδέλφους του Ατματζίδη, που μάλιστα μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια, προκάλεσαν αγανάκτηση όχι μόνο στους παλιννοστήσαντες, αλλά και στο σύνολο των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια ώρα πολύ κοντά στα δικαστήρια, γινόταν η κηδεία του άτυχου νεαρού.

Θρήνος στην κηδεία

Θρήνος και οργή επικράτησε χθες το μεσημέρι σ' όλη τη διάρκεια της κηδείας του 17χρονου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι, συγγενείς και παλιννοστήσαντες από την πρώην Σοβιετική Ενωση που συνόδευσαν τον άτυχο νεαρό στην τελευταία του κατοικία.

Η νεκρική πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του 17χρονου στην περιοχή του Διοικητηρίου. Σ' όλη τη διάρκειά της, επικρατούσε σιωπή και ακούγονταν μόνο μοιρολόγια. Απερίγραπτες για τη δραματικότητά τους ήταν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν τη στιγμή που έφθασε η πομπή στην οδό όπου σκοτώθηκε ο νεαρός. Συντετριμμένοι οι τραγικοί γονείς και οι συγγενείς φιλούσαν το πεζοδρόμιο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Στη συνέχεια, η πολυάριθμη πομπή κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ φίλοι του νεκρού κρατούσαν το φέρετρο στους ώμους. Μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι παλιννοστήσαντες ξέσπασαν. Πολλοί κατήγγειλαν την αστυνομική βία, αλλά και την πολιτεία για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ